Telefoane

Telefoanele vor căpăta GPS mult mai precis în curând

Dacă v-ați săturat ca GPS-ul din telefonul vostru să fie indus în eroare de copaci, sau să calculeze poziția voastră ca fiind sub apă din când în când, mai aveți puțin de așteptat până ce nivelul de precizie va crește simțitor.

Broadcom, compania care a proiectat o mare parte din componentele pe care le aveți în telefoanele voastre, anunță că primele mostre ale cipului BCM447755 sunt acum disponibile pentru partenerii de afaceri. Această nouă componentă este un modul de GPS capabil să se folosească semnalul L5 al sateliților lansați în ultimii 7 ani de zile pentru a obține un nivel de acuratețe sporit. Practic se folosește atât de vechiul semnal L1 cât și de L5 pentru a putea calcula poziția sa cu o eroare de 30 de centimetri, în loc de 5 metri ca până acum.

Mai important de atât, modulul de GPS poate acum să funcționeze mai bine în medii urbane aglomerate, cu multe clădiri, și consumă doar jumătate din energia modulelor existente. Primele telefoane care se vor folosi de noua tehnologie vor fi disponibile chiar de anul viitor, conform Broadcom.

[IEEE]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button