TECHTech&ITTelefoane

Telefoanele Samsung vor folosi procesoare de AI cu două nuclee

Ne aflăm de ceva vreme într-o eră nouă în domeniul telefoanelor. Dacă la început aveam telefoane care erau numite smartphones, de ceva timp aveam telefoane care chiar își merită această denumire, mulțumită elementelor de AI care sunt prezente acum în cea mai mare parte din ele.

Iar telefoanele Samsung par că vor avea parte de un spor de performanță la acest capitol din generația următoare. Conform veștilor care circulă acum prin industrie, compania ar pregăti un NPU (Neural Processing Unit) cu două nuclee, permițând prelucrarea mai eficientă a sarcinilor de AI. Procesorul cu pricina mai este făcut și pe procesorul de 7 nanometri, așa că ar trebui să funcționeze destul de bine.

Iar în cazul în care vă întrebați la ce este bun un procesor de AI pentru un telefon, aplicațiile sunt numeroase. În cazul de față, procesorul cu două nuclee va fi utilizat la îmbunătățire procesării imaginilor, pentru camera lui Galaxy S10, atât în ceea ce privește poze efective, cât și video. Componenta de recunoaștere vocală va fi și ea îmbunătățită, permițându-i lui Bixby să fie ceva mai util.

Pe măsură ce tehnicile de Machine Learning devin din ce în ce mai răspândite, procesoarele de acest tip vor deveni mult mai comune în dispozitivele noastre de zi cu zi, nu doar în telefoane, și în nici un caz doar în cele produse de către Samsung. Asta nu înseamnă că urmează Skynet, dar cu puțin efort poate ajunge și acolo.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button