TelefoaneȘtiriTech&IT

Ce telefoane recondiționate mai cumpără românii?

Conform unui studiu realizat de Klap.ro, tinerii sunt cei mai interesați de telefoane recondiționate. 40% dintre cei care achiziționează un telefon recondiționat au vârste între 18 și 34 de ani, ei fiind urmați de cei cu vârste între 35 și 44 de ani, cu un procent de 22%, în timp ce, românii între 45 și 54 de ani reprezintă doar 20%. 9% dintre cei care au achiziționat un astfel de telefon au între 55-64 de ani, iar alți 9%, peste 65 de ani, potrivit cifrelor Klap.ro.

În ceea ce privește bugetul pe care utilizatorii l-au alocat pentru smartphone, observăm că românul este pragmatic: 45% dintre aceștia au ales un telefon cu valoare până în 1.000 de lei (21%, un telefon până în 500 de lei). Pe de altă parte, cei care s-au orientat către un smartphone recondiționat cu valoare cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei reprezintă doar un sfert (26%) dintre clienți. Telefoanele cu prețuri între 2.000 și 4.000 de lei sunt preferate de unul din cinci români (21%), iar cei cu cea mai mare dare de mână, adică cei care cumpără dispozitive recondiționate de peste 4.000 de lei sunt doar 8%.

Telefoanele recondiționate oferă prețuri avantajoase. Unele modele sunt cu până la 60% mai ieftine față de prețul de lansare al dispozitivelor noi. În plus, ele beneficiază de minim 12 luni garanție și drept de retur 30 de zile, gratuit Cristian David, CEO Klap România

Distribuția geografică este următoarea: din clienții Klap.ro, 59% locuiesc în mediul urban, restul de 41% fiind din mediul rural. Dar ce mărci preferăm?

Peste jumătate dintre telefoanele vândute de Klap (55%) sunt modele Samsung, pe locul 2 fiind telefoane Apple (28%). Pe podium își mai fac loc smartphone-urile Huawei, cu un procent de 14%, urmate de Xiaomi, Nokia, Motorola, Oppo. Aceste cifre reflectă situația prezentă și în ceea ce privește telefoanele noi, unde Samsung conduce la fel de detașat.

Temerile românilor legate de telefoanele recondiționate

Cel mai des, când aud de „telefoane recondiționate”, românii se gândesc automat la „telefoane second hand”. Din fericire, cei doi termeni nu sunt sinonimi.
În cazul Klap.ro, recondiționarea unui telefon este compusă din mai multi pași (de aici denumirea „expert hand”):

  • Recepția telefonului
  • Igienizarea cu substanțe antibacteriene
  • Testarea, evaluarea și gradarea (A+, A, B, C)
  • Recondiționarea propriu-zisă, hardware și software
  • Verificarea finală/Control calitate
  • Serviciile post-vânzare (garanție, suport tehnic, etc)

Termenul „recondiționat” este nou pentru publicul larg, dar prinde tot mai mult interes. În general, românii asociază temerile legate de telefoanele recondiționate cu posibile defecte ascunse, lipsa de asistență post-vânzare sau, pur și simplu, pierderea banilor investiți într-un astfel de smartphone. Cristian David, CEO Klap România.

Asemeni telefoanelor noi, telefoanele recondiționate sunt supuse unor serii de teste care garantează funcționalitatea completă, contrar telefoanelor second hand (care pot prezenta defecte ascunse).
Fiecare aparat beneficiază deci de garanție, spre deosebire de dispozitivele second hand. Oferta este una competitivă luând în calcul aspectul vizual. Totodată, telefoanele recondiționate sunt livrate către clienți într-un pachet complet ce conține accesorii compatibile (încărcător, cablu și cheie SIM). Și nu în ultimul rând, toate telefoanele recondiționate beneficiază de livrare și retur gratuit.

În plus, pentru achiziționare se pot folosi mai multe instrumente de plată (card debit/card cumpărături, credit în rate fixe online, transfer bancar sau ramburs la firma de curierat.)

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button