RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Telefoane cu camere de 108 megapixeli sunt pe drum

Mulțumită unei colaborări dintre Samsung și Xiaomi

Pasionații de fotografie mobilă vor avea în viitorul apropiat o nouă unealtă în mâinile lor, ce promite să ofere imagini foarte, foarte mari. Samsung și Xiaomi au colaborat pentru a realiza un senzor de 1/1.33 inch, cu abilitatea de a captura imagini de 108 megapixeli.

Senzorul poartă numele ISOCELL Bright HMX și oferă o sumedenie de avantaje față de semenii săi mai mici. Spre exemplu, nu doar că poate captura imagini statice foarte mari, dar poate înregistra și video în format 6K la 30 de cadre pe secundă. Toate astea în timp ce este atașat la un umil telefon mobil… nu că telefoanele mobile ar mai fi chiar atât de umile ca pe vremuri, având hardware comparabil cu unele camere. Desigur, nu ar trebui să vă așteptați ca acest senzor să fie în stare să facă poze la fel de bune precum o cameră dedicată.

Senzorul este totuși foarte mic, așa că pentru a scoate imagini ce arată ceva mai binișor veți avea nevoie de foarte multă lumină, sau puteți opta pentru metoda Tetracell a celor de la Samsung de a uni patru pixel într-unul singur. Astfel se obțin imagini de 27 megapixeli, dar care arată ceva mai binișor în condiții variabile de lumină.

Noul senzor nu este deocamdată integrat în nici un telefon, dar se așteaptă ca următoarea generație Xiaomi Redmi să se folosească de el.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button