TECHȘtiri ITTelefoane

Telefoane cu camera în ecran se vor ivi mai des

Tehnologia continuă să evolueze

De când lumea a devenit obsedată cu a avea pe cât mai mult din suprafața telefonului acoperită de ecran, s-au ivit diverse metode prin care așa ceva se poate realiza. Bretonul și găurica din ecran au fost varianta cea mai economică, camera pop-up era varianta mai elegantă, iar camera frontală ascunsă sub ecran pare că va fi viitorul.

Producătorul de ecrane OLED Visionox anunță că a dezvoltat o metodă prin care poate produce în masă ecrane ce pot găzdui în spatele lor o cameră, fără limitările ce sunt de obicei asociate unei astfel de poziționări. Ecranul se va folosi de materiale noi, ce vor permite un grad de transparență mai mare față de un ecran OLED tradițional. Totuși, nu va fi transparență completă, fiind nevoie și de ceva procesare la compensarea reducerii de luminozitate și de claritate.

Apoi, mai este și problema că regiunea respectivă din ecran va afișa o rezoluție observabil mai mică atunci când camera trebuie să vadă prin el. Bine, nu este o problema mare, fiind vorba de o cameră mică ce este activată doar ocazional, dar va fi observabil. Însă cu siguranță este mai puțin observabil ca o gaură efectivă în ecran.

Printre clienții principali ai Visionox se numără Xiaomi, așa că ar trebui să vedeți de anul viitor modele cu astfel de ecrane în oferta producătorului de telefoane.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button