Tehnologie inspirata din filme, in lumea reala!
Multi dintre voi au vazut probabil de-a lungul timpului tot felul de filme science-fiction si probabil v-ati gandit ca ar fi super tare daca ati putea intra in pielea personajelor cu adevarat. Ei bine tehnologia avanseaza rapid, se pare ca mai rapid decat pot eu sa captez informatiile despre evolutia acesteia.
Mi-a placut mult seria Robocop si mereu mi-am dorit sa am puterea si rezistenta unui robot, mai ales cand vine vorba de somn, prag pe care daca l-as fi depasit vreodata, acum as fi fost la curent cu evolutia tehnologiei din toate domeniile. Din dorinta de informare si din dorintele copilaresti de a detine multa putere fizica si rezistenta, evident pentru a ma distra, am tot „alergat” pe net in ultimele zile in cautarea unei noi tehnologii care ar putea face asta, si am si gasit, nu tocmai ceea ce am cautat, dar am gasit.
Ati auzit de exoschelet vreodata? Eu am auzit, dar fara nicio legatura cu ceea ce am gasit. Stiam ca exoscheletul este un fel de tegument folosit ca invelis extern de nevertebrate, si ca are in compozitie foarte mult calciu, lucru care m-a facut sa inteleg de ce Bear Grylls manca tot felul de insecte si ganganii. Pe net am descoperit ca oamenii de stiinta au asignat acest cuvant unei…tehnologii. Aceasta tehnologie este inglobata intr-un sistem destul de ingenios, ce iti da putere fizica, dar in schimb nu te scapa de nevoia de somn si nu iti da foarte multa rezistenta.
Acesta este un schelet care odata atasat corpului uman imbunatateste rezistenta la greutate, la inaintare si la oboseala, permitand utilizatorului sa care greutati mari, sa alerge, sau chiar sa mearga pe anumite distante fara sa depuna efort fizic prea mare. A fost dezvoltat in special pentru armata, oferind sprijin unui soldat ce cara in spate in medie aproximativ 50 de kg de echipament, cu care trebuie sa se apere si sa alerge, dar apoi si-a gasit aplicabilitate si in alte domenii, precum cel medical. Sunt foarte multi oameni pe planeta care merg in carucior cu rotile din cauza unor accidente pe care le-au avut de-a lungul vietii, si care si-ar dori sa poate merge. Cu un soi de adaptare, cu adaugarea unor carje dotate cu senzori de miscare si de pozitie, un om paralizat de la brau in jos…poate merge.