MORE

Tehnologia pe 14 nm va fi folosita pe tabletele care vor integra procesoare Intel

Mult-asteptatele procesoare pe 14 nanometri (nm) de la Intel destinate tabletelor au fost prezentate la CES 2015 la Las Vegas. Denumite anterior Cherry Trail, aceste procesoare sunt rapide, cu circa 30% mai „autonome” decat cipurile Intel de pana acum, deci consuma mai putina energie, iar performanta este ridicata.

Au aceeasi arhitectura video ca si celelalte CPU-uri noi de la Intel, asa ca vei putea rula linistit jocuri 3D sau videouri hi-res fara sa intampini greutati. Procesoarele pe 14 nm Intel Broadwell profita de tehnologia video Intel RealSense 3D pentru recunoasterea gesturilor si a obiectelor si ar trebui sa se potriveasca bine cu noile chipuri LTE-Advanced, daca iti doresti o tableta cu internet rapid atunci cand nu esti conectat la Wi-Fi.

Tehnologia de 14 nanometri, urmasa tehnologiei pe 22 de nanometri (folosita pentru cipurile Haswell de anul trecut), urmeaza sa ajunga in magazine in prima parte a acestui an. Intel a prezentat la CES 14 chipuri diferite din seria Broadwell – toate fiind dual-core – pentru laptopuri si desktopuri, inclusiv 13 procesoare de 15W cu Intel HD Graphics de baza si 4 modele de 28W cu Intel Iris Graphics, mult mai puternice. Peste jumatate dintre aceste chipuri sunt Core i5 si i7 CPUs, iar compania a prezentat si cateva variante i3 mid-range, alaturi de chipuri din seria Pentium si Celeron, dedicate bugetelor mai reduse.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button