PC

Tech Support Hell – Nu mi-a salvat ce am scris aseara!

OK, Tech Support Hell-ul de astazi este tragi-comic, avand in vedere ca persoana in cauza imi este o prietena apropiata pe care o cunosc de multi ani de zile. Culmea, nu este o persona atehnica si nici nu este speriata de tehnologie, fiind genul de persona care isi rezolva singura problemele indiferent cat de grave. Dar, in cazul de fata, increderea in tehnologie si evolutia acesteia au facut o persona… sa creada in serviciile cloud inainte ca ele sa se inventeze!Cloud-Computing

Povestea noastra se petrece pe undeva prin 2005, cand amica in cauza imi da telefon si pe un ton foarte alert ma trezesc intrebat urmatoarele:

– Buna, unde se salveaza documentele in general?

– Pai daca nu ai setat nimic, in general unde le-ai creat.

– Pai asta e problema, ca nu le mai gasesc!

– Cum nu mai gasesti documentul? Doar nu l-ai sters?

– Nici vorba, e lucrarea de diploma, doar nu ma apucam s-o sterg. Nu m-am tampit!

– Ok, hai sa o luam usor si pe indelete. Unde iti aduci aminte ca ai salvat documentul?

– Pe desktop si dupa aia pe internet!

– Aham… pai fa urmatorul lucru. Deschide My Computer, te duci sus la Tools, Folder Options, apesi pe View si dupa aceea selecteaza Show hidden Files.

– Am facut asta deja, dar tot nu este de gasit!

– Este posibil sa il fi sters! Pe internet unde l-ai salvat?

– Pai am deschis o pagina de Firefox, am tras textul si dupa aia i-am dat Save. Asa am doua back-up-uri in caz ca pierd unul.

– Realizezi ca nu functioneaza asa, nu? Pe mail, ceva, l-ai trimis?

– Nu, doar pe desktop si pe browser.

Discutia a durat cam inca 10 minute, in care am tot tras de limba prietena in cauza, incercand sa aflu mai multe, cand la un moment dat imi spune:

– Auzi, te superi daca te sun de acasa, ca am luat doar jumatate de ora la sala de net si nu mai am bani la mine!

Moment in care am izbucnit in ras si am incercat sa ii explic ca ceea ce salveaza ea acasa, pe PC-ul personal, nu este automat salvat in toate PC-urile de pe planeta. Tech Support Hell

MORALA: Unii au descoperit cloud-ul inainte ca el sa devina disponibil pe scara larga 🙂 Pe vremea aia stick-ul era sfant, Leia Organa!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button