MORE

Tech Support Hell: Nu mai merge sa intru in Windows!!!

In mare, sunt un om intelegator. Pricep ca nu toata lumea s-a nascut invatata si ca uneori lucrurile noi ne pot speria (sau, ma rog… pe unii dintre noi). Asta este natura umana. Ce nu inteleg este frica irationala fata de… instructiuni, de parca cel care ti le da iti vrea raul 🙂 Tech Support Hell-ul de astazi trateaza incapacitatea unora de a fi atenti la telefon atunci cand cineva incearca sa ii ajute. Tech Support Hell

In urma cu ani de zile, lucram pentru magazinul care se ocupa de IT despre care am mai scris in aceasta „mini-serie”. Toate bune si frumoase. Nu eram chiar tech support, dar asta nu insemna ca nu eram expert in IT. Pe principiul ca daca cineva este portar la o centrala nucleara, sigur este doctor in fizica cuantica. In fine, stiam cate ceva despre tehnologie, pentru ca eram pasionat. Iar familia mea asocia faptul ca eu stau la calculator 12 ore pe zi, cu faptul ca sunt un geniu in calculatoare (arghhh!). In fine, „expertiza” mea in ale calculatoarelor mi-a adus ca si client o suava domnita, nepoata a unei prietene de-a mamei mele, doamna cu care mama juca Bridge si domnita pe care a trebuit sa o ajut cu instalarea unui Windows. Zis si facut. Mi-a adus unitatea, am instalat Windows-ul si i-am pus unitatea in brate. Pa, pa, pa! Tech Support Hell

La nici doua zile telefonul a dorit sa imi aduca aminte ca am facut o fapta buna si ca ea trebuie pedepsita. Bineinteles ca ceva nu mergea cum trebuie. Iar discutia a decurs cam asa:

 • Mi-ai stricat calculatoru!!
 • Stai… ce?!
 • Nu mai merge! L-am luat de la tine mergand si acum nu mai merge!
 • Pai ce i-ai facut? Ce… nu face?
 • Nu mai merge! Nu se mai misca nimic pe ecran, si e un chenar gri in mijloc.

In momentul ala un beculet s-a aprins in capul meu: „Stai sa vezi ca i-a murit placa video!”

 • Ia-o in ordine. Ce s-a intamplat?!
 • Pai, aseara am zis sa-l sting, ca nu l-am mai stins de cand l-am adus acasa de la tine. Am apasat pe buton sa se inchida si mi-a aparut chenarul ala gri!
 • Aaaaa…. Ce scrie in chenarul gri?
 • Pe dracu scrie! Zi ce are calculatorul de nu se inchide! S-a stricat?!
 • Nu stiu ce are, pentru ca nu sunt acolo sa vad!
 • Pai ce fac? Vin din nou cu el la tine?! M-a costat o gramada de bani, @$% in el de calculator!

Dar nu m-am dat batut si am continuat sa insist sa-mi spuna… ce scrie pe ecran!

Raspuns:

 •  Pe ecran scrie:  Press Enter to continue with Windows Sh… (sunet de telefon inchis)

O fi ramas vreun proces, ceva, deschis dupa instalarile de drivere si nu a inregistrat.

Morala? Citeste ce scrie pe ecran, nu da vina pe Windows!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button