Știri IT

TeamViewer – „Poate ne-am grabit sa ne acuzam utilizatorii”

Creatorul aplicatiei de suport remote, TeamViewer, si-a cerut scuze intr-un final pentru invinovatirea clientilor afectati de recentul hack ce se pare ca a afectat atat utilizatori de MAC cat si cei de PC.

Cat timp TeamViewer sustine ca nu a fost nicio bresa de securitate din partea lor, seful relatiilor publice Alex Schmidt a declarat ca firma software isi cere scuze ca a folosit termenul “neglijent” sa descrie utilizatorii care si-au reutilizat parolele de TeamViewer pe alte website-uri care au avut conturile furate, cum ar fi LinkedIn si MySpace.

“Ce am vrut sa facem clar este ca, atunci cand folositi un tool ca TeamViewer, trebuie sa luati mai multe precautii”, a adaugat Schmidt (Traducere si adaptare: scuze ca v-am spus ca sunteti neglijenti atunci cand ati fost neglijenti).

Totusi, numarul de utilizatori afectati sunt o portiune “incredibil de mica” din numarul total de clienti, sau cel putin asa ni s-a spus. Nu a vrut sa dea o estimare a numarului total de cazuri.

Spre sfarsitul saptamanii trecute, TeamViewer a scos noi protectii de securitate, facute pentru a ajuta la oprirea atacurilor in care PC-uri erau accesate remote si folosite pentru a face transferuri de bani fraudulente si achizitii online utilizand informatiile stocate local.

Schmidt a declarat ca dezvoltarea noilor module de securitate a inceput acum mai multe saptamani, cand au aparut primele rapoarte de furt al conturilor, dar ca acestea nu au fost terminate la timp incat sa prinda bulucul de furturi de saptamana trecuta.

“Imi doresc sa fi lansat acele functionalitati mai devreme”, a recunoscut capul de la relatii publice.

In final, TeamViewer doreste ca utilizatorii care au fost afectati sa ia contactul cu firma si sa isi trimita fisierele de log-uri. In mod particular, compania vrea sa fie contactata de orice clienti care cred ca au fost afectati in ciuda faptului ca au avut activata autentificare “two-factor” (pe doi pasi).

[TeamViewer]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button