Știri IT

TeamViewer confirma intr-un final ca s-au accesat ilicit un numar „mare” de conturi

In ultima perioada s-a ivit o stire referitoare la accesarea ilicita a fostei populare retele de socializare MySpace, care se pare a dat intrusilor acces la o baza de email-uri si parole destul de mare.

TeamViewer se pare ca se numara printre victimele acestei brese de securitate, compania spunand ca recentul atac si preluare de conturi are la baza o cauza externa, sugerand ca recentul scandal MySpace ar putea fi factorul principal. 

Pentru companie nu prea a fost o luna foarte fructuoasa, TeamViewer tinand legati sute de milioane de oameni, serviciul acestora permitand lucrul de la distanta pe un anumit sistem. Din pacate, de mai bine de o luna, un numar alarmant de utilizatori au acuzat faptul ca atat conturile de TeamViewer, cat si conturile bancare sau de PayPal au fost controlate de cineva cu o pozitie privilegiata.

Daca initial se parea ca este vorba de un back door masiv in sanul programului, este de fapt doar inca o dovada de stangacie din partea userilor care refuza sa isi schimbe parola cel putin odata la un an si pastreaza aceasi autentificare pe mai multe site-uri. 

Axel Schmidt, reprezentat TeamViewer a declarat sambata ca numarul de conturi compromise este „semnificativ'”, dar a continuat sa mentina ca toate aceste conturi compromise sunt rezultatul unui leak major de parole, un numar foarte mare fiind recent „aruncat” pe internet, reprezentand 642 de milioane de parole ce apartin de conturi a unor site-uri precum LinkedIn sau MySpace.

Nu este nici prima, nici ultima data cand se intampla asta, iar acest gen de inconstienta din partea utilizatorilor se poate materializa intr-un cont de banca delapidat, poate chiar o identitate furata.

[ARSTEHNICA]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button