Tech&IT

TeamViewer a fost compromis, dar compania neaga o bresa de securitate

In ultimele zile s-a petrecut un incident foarte bizar la scara larga, care implica unealta de control la distanta a PC-urilor numita TeamViewer.

Un numar mare de oameni raporteaza ca TeamViewer, mai exact unealta sa de logare prin web, a fost folosita pentru a capata acces la PC-urile lor. Exceptand cazurile in care utlizatorii au vazut ca mouse-ul se misca fara voia lor si au intrerupt conexiunea, atacatorii au capatat acces la orice aplicatie de e-mail sau cont bancar era memorat pe PC, in unele cazuri cumparand carduri valorice si provocand pagube de mii de dolari.

Compania TeamViewer, care produce soft-ul omonim, a pus vina pe parole refolosite si sustine ca nu a existant nici o bresa de securitate. Totusi, serverele companiei au fost lovite atunci de un atac de tipul DDoS, ceea ce a insemnat ca utilizatorii nu puteau accesa serviciul in mod normal. Mai mult de atat, unii din cei care au fost victime ale atacului sustin ca nu doar ca au evitat parole refolosite, dar aveau metode de autentificare avansate, care nu se bazau doar pe o parola.

TeamViewer recomanda ca cei pagubiti sa contacteze politia, sustinand in continuare ca nu a fost nici o problema de securitatea la capatul lor.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button