PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Teamgroup va lansa un cooler pe apă pentru SSD-uri NVMe

Răcirea unui PC puternic a fost mai mereu un subiect sensibil, iar sistemele de răcire pe lichid nu sunt o noutate când vorbim despre procesoare și plăci video. Însă cei de la Teamgroup trăiesc în 2077 aparent, după ce au anunțat că vor lansa un cooler All-in-One pentru SSD-uri NVMe.

Inculpatul se numește Cardea Liquid II SSD, iar Teamgroup ne-a dezvăluit doar o siluetă a noului cooler. Este însă de ajuns cât să-mi dau seama că avem în față un radiator de 120mm, ceva deja depășit când vine vorba de răcirea unui procesor sau a unei plăci video, dar care poate răci fără probleme un SSD. În poză vedem și montura, care este mult prea mare pentru un singur SSD M.2, deci se poate să adăpostească două medii de stocare.

Un design deficitar care anunță un produs inutil de la Teamgroup

Odată cu pompa văd și prima problema, iar aceasta este legată de așezarea SSD-urilor pe placa de bază. Multe plăci vin cu unul dintre sloturile M.2 situat sub placa video, ceea ce elimină din start posibilitatea utilizării unui astfel de cooler. Mai mult de atât, nu știu multe plăci de baza cu sloturile M.2 atât de apropiate, ceea ce mai adaugă o bilă neagră unui produs încă nelansat.

Dar cine știe? Poate că Teamgroup a învățat ceva din recenziile negative primite de primul model de SSD răcit cu apă pe care l-a lansat în 2019 și noua iterație o să fie bună de ceva. Ori o să fie încă un produs despre care vorbim, râdem puțin și uităm a doua zi. Voi ce credeți, sunt SSD-urile NVMe atât de puternice și calde încât să merite investiția într-un sistem de răcire AIO?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button