TECH

Te uiți la televizor, iar televizorul se uită la tine!

Milioane de televizoare inteligente care stau în camerele de zi ale familiilor de pretutindeni sunt vulnerabile la atacuri care preiau controlul – și ar putea urmări obiceiurile personale mult mai îndeaproape decât își dau seama proprietarii lor, conform unei noi investigații efectuată de Consumer Reports.

Organizația non-profit de testare a produselor de consum a examinat cinci dintre cele mai de top televizoare inteligente de pe piață și a constatat că, în unele cazuri, un hacker relativ nesofisticat ar putea să efectueze neplăceri de la distanță cum ar fi datul volumului la maxim, deconectarea TV-ului de la Wi-Fi, schimbarea rapidă a canalelor sau accesarea pe YouTube a unui tip neplăcut de conținut.

Testarea a constatat că televizoarele au urmărit, de asemenea, în mod constant ceea ce vizionau proprietarii lor și retransmiteau aceste informații producătorului TV și / sau partenerilor săi de afaceri, utilizând o tehnologie numită ACR sau „recunoașterea automată a conținutului” (automated content recognition).

ACR ajută televizorul să recomande alte emisiuni pe care le puteți viziona, dar poate fi folosit de asemenea pentru a direcționa către vpo anumite anunțuri specifice de publicitate. Datele pot fi, de asemenea, combinate cu alte aspecte ale informațiilor voastre personale, pentru a vă ajuta să creați profile despre comportamentul vostru, care sunt ulterior vândute altor agenți de marketing.

Justin Brookman, director de confidențialitate și tehnologie la Consumers Union, a declarat pentru Consumer Reports:

De ani de zile, consumatorilor li s-a urmărit comportamentul când sunt online sau când își folosesc telefoanele inteligente. Dar nu cred că sunt prea mulți oameni care se așteaptă ca TV-ul lor să urmărească ce fac ei.

Consumer Reports recomandă ca proprietarii de smart TV-uri care doresc să-și protejeze confidențialitatea să verifice manualele privind modul de revenire a televizorului la setările din fabrică și să le creeze din nou, acordând o atenție deosebită refuzării colectării datelor lor de vizionare.

Utilizatorii pot de asemenea dezactiva funcția ACR, dar mai întâi trebuie să sape prin mai multe ecrane până să ajungă la meniul cu pricina.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Daca esti offline tot timpul cum te mai urmareste televizorul? ACR-ul ala e activ si offline ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button