Știri ITTECHTelefoane

TCL, gigantul chinezesc, are proiecte îndrăznețe de telefoane pliabile

Mai multe companii au idei despre modul în care vor dezvolta smartphone-uri pliabile. TCL, cu toate acestea, nu este mulțumit să se mulțumească cu un singur model – se pare că dorește le abordează pe toate. CNET a obținut imagini și cererea de brevete care arată că TCL explorează cinci modele pliabile. Patru dintre ele sunt, până la urmă, mai multe variații are aceleeași teme (pliere orizontală sau verticală, interior sau exterior), dar un al cincilea model se va transforma într-o brățară în stil smartwatch. Practic, ar putea reînvia conceptul Cplus de la Lenovo sub forma unui produs practic.

Dacă TCL va concretiza sau nu acest proiect, încă nu este un lucru sigur. CNET a subliniat că este prea devreme pentru a discuta despre așa ceva. TCL a promis în trecut să livreze primul său dispozitiv pliabil în 2020, dar nu a fost foarte clar despre care ar fi fost planurile sale în acel moment, în afară de o formă sau alta de smartphone. Evident, gigantul este interesat să folosească această tehnologie întâi de toate pentru telefoanele mobile, deși a mai spus că televizoarele și alte dispozitive ar putea de asemenea profita de pe urma acesteia.

Orice s-ar hotărî producătorul să ofere, s-ar putea totuși să nu se ridice la visele oamenilor. Afișajele flexibile actuale nu se vor plia ca hârtia, deci vor fi mai groase decât cele cu care s-a obișnuit publicul de obicei. Natura relativ exotică a hardware-ului tinde să vină cu un preț pe măsură. Nu putem ignora nici partea software, de asemenea foarte importantă. În timp ce Android va sprijini nativ telefoanele pliabile, nu se știe încă sigur cât de bine vor funcționa acestea în practică. Momentan tot ce ne rămâne de făcut este să așteptăm. La urma urmei, MWC este aproape. Pentru context, TCL a devenit in ultimii ani unul dintre cei mai mari producători de electronice din lume, fiind în top 3 la nivel mondial la categoria televizoare ca număr de unități vândute.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button