Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Tatsumi Kimishima este noul CEO Nintendo

/
/
/
img

Dupa disparitia regretatului Satoru Iwata, s-au speculat o groaza de nume ca viitor CEO al Nintendo, printre acestia numarandu-se Shigeru Miyamoto si Genyo Takeda ca posibili carmuitori ai companiei. Din nefericire, predictiile preliminare nu au fost tocmai corecte, Nintendo numind in postul de CEO pe Tatsumi Kimishima.

Tatsumi Kimishima are un renume in compania japoneza, fanii recunoscandu-l pe acesta ca fost presedinte al The Pokémon Company, dupa care cariera acestuia a luat o turnura neasteptata, servind cinci ani ca presedinte al Nintendo of America, din anul 2001 pana in 2006, lasand in urma postul pentru a prelua pozitia de Managing Director of Nintendo Co. Ltd. Pentru cine nu stie ce este Managing Director of Nintendo Co. Ltd, in esenta este compania parinte internationala care se ocupa de toate bransele Nintendo. In concluzie o poztie destul de importanta.

De notat, si mai ales si mai interesant, este faptul ca Kimishima-san are o cariera extrem de bine ancorata in latura business a industriei gaming, experienta acestuia fiind minimala in dezvoltarea de jocuri, comparativ cu Miyamoto care este recunoscut ca parintele multor personaje indragite Nintendo.

Cu toata ca Genyo Takeda, si el un nume cunoscut la Nintendo, dar si Shigeru Miyamoto au fost considerati pentru pozitia de CEO, Miyamoto fiind numit in cadrul companiei precum „Cel creativ”, pe cand Takeda este cunoscut ca „Technology Fellow.” Dar asta nu inseamna ca intreaga contributie a acestora a fost uitata, atat Miyamoto cat si Takeda fiind in consiliul directoral.

Se pare ca directia in care se duce Nintendo este dezvoltarea in sectorul business, avand in vedere experienta si recomandarile lui Tatsumi Kimishima din cadrul companiei. Acum daca ceva se va schimba in felul in care Nintendo abordeaza piata ramane de vazut intr-un viitor apropiat, mai ales ca Tokyo Game Show este la o aruncatura de bat distanta.

[Nintendo]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar