PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Tastatura noului MacBook Pro e mai rezistentă la praf, dar nu impermeabilă

iFixit și-a continuat prima sa depanare a noului Macbook Pro cu unele teste focalizate pe noua tastatură din generația a treia. Cât de bine protejează membrana de silicon mecanismul fluture? Destul de bine. iFixit a suflat peste un MacBook Pro 2017 și unul din 2018 cu particule de praf și apoi a comparat rezultatul.

Așa cum se arată în fotografie, particulele de vopsea albastre acoperă partea exterioară a tastelor și marginile membranei, dar acoperirea de silicon oprește cea mai mare parte a particulelor de la a pătrunde la mecanismul tastelor – ceea ce era și cauza care provoca problemele cu tastele lipicioase de pe modelele anterioare.

Cu toate acestea, membranele de silicon trebuie să aibă găuri în ele pentru a permite fixarea tastelor. Firește, praful poate și va trece prin aceste găuri în timp. iFixit a plasat niște particule de nisip în „zonele periculoase” ale clapetelor și a confirmat că tastele se vor strica / vor deveni nesigure atunci când se va întâmpla, la fel ca tastele de fluture de a doua generație.

Tastatura neprotejată din 2017 a fost „aproape imediat inundată” în particule, ceea ce era de așteptat. În mod evident, modelul 2018 este cu mult îmbunătățit în ceea ce privește fiabilitatea, dar rămâne de văzut cât de mult este mai bun în utilizarea în lumea reală. De-a lungul timpului, ai nevoie de doar câteva urme de praf pentru a intra în taste și tastele vor rămâne blocate. Doar șansele de a intra în praf sunt mai reduse la modelele 2018.

Apple a spus clienților că noua tastatură este proiectată să fie mai silențioasă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button