GamingPC

Tastatură de gaming ROG Strix Flare: mecanică, solidă, iluminată RGB si usor de personalizat!

De cele mai multe ori, atunci când achiziționezi o tastatură din seria Strix, este clar că dorești să bagi mâna adânc în punga de gold și dorești ceva diferit față de ceea ce oferă piața. Strix Flare se încadrează în aceste „necesități”, oferind taste iluminate RGB, switch-uri Cherry MX și taste multimedia.

Toate acestea pe un șasiu țăpănos și cu un design diferit, așa cum își dorește fiecare gamer. Nu de alta, dar trebuie să ne diferențiem tastatura RGB de restul tastaturilor RGB de pe piață, iar Strix Flare aduce acel shift de design necesar pentru a-ți acapara atenția.

Design-ul, în acest caz, pare să fie la mare preț. Cei de la Asus nu numai că au renunțat la câteva elemente centrale pe care seria le-a etalat cu mândrie (de exemplu, prinț-ul tribal digital), dar a adus Strix Flare într-o nouă direcție, mult mai industrială și mult mai ergonomică. Șasiul dur pe care sunt poziționate tastele Cherry MX este total diferit față de ceea ce a realizat compania până acum. Astfel, pe lângă faptul că există șanțuri pentru optimizarea cablurilor, palm rest, butoane media, Flare vine și cu lumină de fundal, un set de LED-uri RGB fiind poziționate și pe spatele tastaturii. Întreg ansamblul arată senzațional pe birou, iluminarea periferică și cea de la taste contopindu-se superb, mai ales dacă se întâmplă să ai și alte periferce ROG ce sunt compatibile cu ROG Armoy, pentru că poți realiza o simfonie de luminițe pe birou. Reactive… sau statice; după cum îți dorește inima, pentru că ai de ales între zece moduri. Și asta nu este tot când vine vorba de design.

La acestea de adaugă un port USB, un palm rest nici prea mare, nici prea mic, aproape ideal, taste multimedia deasupra WASD-ului, pentru a putea schimba melodiile cu ușurință sau pentru a regla volumul și, nu în ultimul rând, piesa de rezistență: gemulețul cu Logo ce se poate customiza după bunul plac. O trăznaie la care ne-am uitat strâmb inițial dar, după o analiză atentă, i-am văzut funcționalitatea. 

Ideea este că poți să îți printezi 3D logo-ul sau numele și să îl înfigi în tastatură, acesta fiind și el, la rândul lui iluminat RGB, precum restul tastaturii. Un add-on pentru vanitate, dar care îți poate pune în valoare logo-ul echipei eSports sau chiar nickname-ul tău din joc, făcând experiența mult mai personală. Cam aceasta a fost ideea din spatele tastaturii Strix Flare, având în vedere că Asus a încercat să integreze ecosistemul ROG cu Aura Sync și ROG Armory, două programe pe care, dacă le folosești, îți pot transforma perifericele în stroboscop de discotecă. Lucru, care la drept vorbind, ține de preferințe. 

Dacă îți plac sau nu luminițele, ține de gusturi, iar referitor la acestea putem discuta și de faptul că Strix Flare vine în mai multe „arome” de Cherry MX: roșu, maro, negru și albastru. NU…nu sunt arome de înghețate, ci cele patru switch-uri pe care le găsiți pe această tastatură – un element extrem de important, în contextul în care diferențele sunt după necesitățile utilizatorului, gamerii fiind destul de mofturoși la capitolul rată de acționare mecanică a switch-urilor. Ei bine…acum ai de unde alege după pofta inimii. 

Strix Flare este o experiență în sine. Pe măsură ce utilizezi tastatura, descoperi noi și noi elemente despre ea, gândite în prealabil, pentru a ușura viața gamerului. În timpul testării, am putut experimenta ce înseamnă LED-uri RGB sub nas, dar și un build de calitate, fără ghosting, fără probleme de timp de răspuns, ba chiar și destul de rezistentă după ce a luat câțiva pumni, într-un meci mai încins de Fortnite. Flare este o unealtă extrem de isteață, dacă ai o idee despre ceea ce oferă. Memoria încorporată, care îți oferă 6 profile, nu este ceva nou, dar faptul că poți să îți salvezi macro-urile în timp ce joci, este un pas înainte, Strix Flare făcând înregistrarea tastelor extrem de ușoară.

Deși prețul este destul de ridicat, ROG Strix Flare merge pe principiul: „dai un ban, dar știi că face!”. Este singurul lucru pe care îl poate invoca un gamer în fața acestei bestiuțe. Pe de altă parte, Asus a reușit să acopere o plajă mare cu acest produs, deoarece ideea versatilității și a unui design mai industrial poate atrage în viitor noi clienți. Cert este că, ROG Strix Flare este o tastatură pe care dorești măcar să o încerci, doar pentru a vedea ceea ce are de oferit cu adevărat.

 

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button