GamingRSS PaginaDeMedia

Take-Two achiziționează dezvoltatorul Zynga pentru 13 miliarde de dolari

Take-Two își extinde portofoliul cu o nouă achiziție din industria jocurilor video. Compania a anunțat că Zynga va trece sub umbrela sa, achiziția finalizându-se cu succes pentru suma de 12.7 miliarde de dolari. Îi știm pe cei de la Take-Two prin intermediul companiilor pe care le deține, cum ar fi 2K și Rockstar. GTA, Red Dead Redemption, BioShock, știți deja, doar că la asta se adaugă acum și Zynga.

Zynga sunt cei din spatele unor titluri pe care mulți dintre noi le jucăm pe telefon, CSR Racing, Farmville, Words with Friends, you name it. Take-Two menționează că mișcarea aceasta le va aduce un boost în profituri pe 12 luni de 6.1 miliarde dolari, astel încât ar putea if vorba despre una din cele mai mari companii de gaming din lume. În același timp, decizia de a achiziționa Zynga și planurile viitoare îi va ajuta pe cei de la Take-Two să salveze aproape 100 de milioane de dolari anual, pentru prima dată după doi ani în care dezvoltatorul s-a confruntat cu mai multe neplăceri.

Take-Two țintește foarte sus

Nici Zynga nu este neapărat mai prejos. Studioul a achiziționat chiar și studioul din spatele lui Torchlight 3, Echtra Inc, doar că a preferat să își concentreze cele mai multe resurse către piața de mobile gaming. Și fix asta este ceea ce căuta Take-Two. Într-un comunicat de presă, președintele Strauss Zelnick spune că absorbirea lui Zynga va ajuta compania să se extindă din ce în ce mai mult, acoperind atât sectoarele de console și PC, cât și domeniul mobile, care acaparează iremediabil întreaga lume.

Tot această piață a jocurilor pe teleon contribuie la o bună parte din profitul mondial din industria de gaming, mai exact cu 136 de miliarde de dolari după cum a fost observat în 2021. Numerele continuă să crească, menținând un constant 8%. Prin urmare, experiența cu mobile gaming-ul a celor de la Zynga va fi responsabilă pentru jumătate din totalul câștigurilor obținute de Take-Two.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button