MORE

Tabletele no-name depasesc in vanzari iPad si Galaxy Tab!

Tabletele no-name depasesc in vanzari iPad-urile si Galaxy Tab-urile! Cele mai bine vandute tablete ale anului nu vor iPad-urile sau Galaxy Tab-urile – ci „pocnitorile” ieftine vandute in supermarket-uri, sau in farmacii.  Strategy Analytics estimeaza ca livrarile de tablete generice „white box” (denumite dupa cutiile albe simple in care sunt prezentate, si care ruleaza Android), au intrecut iPad-urile in primul semestru al anului, luand 28.4% din piata versus 24.3% Apple.

Analistii atribuie asta in mare vanzarilor slabute de iPad-uri, dar sugereaza si ca producatorii mici de tablete, orientate catre piata de buget, trec printr-o perioada favorabila. Asta nu este surprinzator, avand in vedere ca dispozitivele cu Android low-cost domina si piata smarthphone-urilor, iar o mare parte dintre acesti mici producatori opereaza in China, unde pretul este un considerent important. Nu ai nevoie de o tableta de 500$ doar ca sa te uiti la un videoclip in pat.

Aceasta tranzitie este influentata si de ceea ce se intampla cu alti competitori de renume. Brand-uri interesat de cost, ca Huawei si Lenovo sunt in crestere, in timp ce rivalii din varful gamei se chinuie in China. Probabil „brandurile” vor trebui fie sa ofere un pret mai bun sau sa dea cumparatorilor motive mai serioase pentru a-si re-boost-a vanzarile. Sunt semne ca asta se va intampla (vezi Galaxy Tab A si zvonurile despre un nou iPad), dar e putin probabil sa vedem rezultatele acestor eforturi mai devreme de sfarsitul anului.

Articole asemanatoare

Back to top button