Telefoane

[UPDATE Video] Tablete Mediacom la puterea a doua: Android si Windows 8.1

Mediacom nu este o companie foarte cunoscuta la noi in tara. Aceasta firma provine din Italia si produce diverse periferice, tablete si telefoane, iar designul produselor este facut chiar de catre ei.

Noi am primit in teste doua tablete foarte interesante, Mediacom 810 3G si Mediacom W810 3G. O sa incepem cu modelul 810 3G; acesta tableta este una care ruleaza Android 4.4.2 Kit Kat, are un ecran cu o diagonala de 8 inch si panou IPS, un procesor quad core Intel Bay Trail Z3735G tactat la 1.83GHz, 1GB RAM si 16GB pentru stocare. Tableta are o grosime de doar 7.9mm si o greutate de 310 grame. Bateria are o capacitate de 4100mAh.

Ca si conectivitate, tableta ofera un slot pentru SIM 3G, Bluetooth 4.0LE si WiFi. De pe tableta se pot efectua si apeluri vocale sau video folosind cartela SIM. In partea frontala se regaseste difuzorul pentru apelurile vocale, senzorul de lumina si cel de proximitate, dar si o camera de 2MPx pentru conferinte video. In partea din spate are si o camera de 5MPx. Pe laterale se afla sloturile pentru SIM si card microSD, butoanele de volum si de power, mufa USB pentru incarcare, care are si suport OTG, si portul Jack de 3.5mm.

Ecranul are o rezolutie de 1280 x 800 pixeli. Panoul este unul de calitate, si are unghiuri foarte bune de vizualizare. Trebuie mentionat un lucru interesant: desi pe cutie si pe site-ul oficial bateria este catalogata ca fiind una cu o capacitate de 4100mAh, in programul CPU-Z aceasta apare cu o putere de 4980mAh. Oricum, noi am testat bateria in PCMark Battery test, unde aceasta a rezistat 5 ore si 40 de minute, dupa un consum de 80%. Am testat tableta folosind Antutu, Quadrant, PCMark, Anomaly 2 si 3D Mark Ice Storm Extreme. Aceasta a punctat dupa cum urmeaza: Antutu 30110 puncte, Quadrant 12853 puncte, PCMark Performance 3991 puncte, Anomaly 2 249438 puncte si 3D Mark Ice Storm Extreme 6921 puncte.

Mediacom W810 3G este identica din punct de vedere al specificatiilor in proportie de 98%. Aceasta, desi are slot pentru SIM 3G, nu se pot efectua apeluri vocale. Un alt lucru care lipseste este senzorul de proximitate si senzorul pentru reglarea automata a luminozitatii ecranului. In rest, avem aceleasi camere de 2 si de 5MPx, un modul GPS, WiFi si Bluetooth 4.0 LE. Designul este si el identic, la fel si greutatea sau grosimea. Ce avem diferit este sistemul de operare, care este Windows 8.1. Desi tableta are 1GB RAM, aceasta functioneaza mai bine decat ma asteptam, si nu am intampinat lag sau blocari ale sistemului de operare. Bateria este aceeasi, de 4100mAh, dar dupa cum arata CPUZ pe tableta cu Android aceasta ar avea de fapt aproape 5000mAh, si tind sa cred acest lucru, pentru ca… am testat-o si are o autonomie destul de mare. Dupa 2 zile de utilizare medie in browsing cu luminozitatea setata la 25%, am ramas cu 34% din baterie.

Concluzie

Am testat tabletele in paralel timp de o saptamana, iar acestea s-au comportat exemplar, mult mai bine decat ma asteptam! Aspectul lor este placut, iar benzile metalice ofera o senzatie de tableta premium. Tabletele vor fi disponibile cat de curand si in magazinele din Romania. In afara tarii tableta cu Windows 8.1 vine la un pret extrem de bun, adica la doar 159 de euro.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Interesant, doar ca se gasesc si cu specificatii mai bune de atat, in China. Ex. teclast x98 air II – aprox 200 $
    Au iesit cam tarziu cu modele astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button