MORE

Synology RT2600AC – un router versatil pentru toate tipurile de companii

Am tot discutat despre routere in ultima perioada, dar nu am epuizat inca acest subiect, asadar va mai prezentam inca un router, de aceasta data de la Synology. Aceasta compania este recunoscuta pentru dispozitivele de tip NAS, divizia de routere fiind relativ noua. Modelul RT2600AC este unul high end care are un pret in jurul sumei de 1200LEI. Si evident ca la acesti bani performantele si functiile sunt pe masura asteptariilor.

Routerul este extrem de performant, acesta fiind echipat cu un procesor dual core la 1.7GHz si 512MB RAM. Routerul suporta standardul 801.11ac Wave 2, care poate atinge viteze de pana la 1.7Gb/s pe 5GHz si 800Mb/s pe 2.4GHz. Per total avem o viteza de 2.6Mb/s pe wireless, viteza combinata intre cele doua frecvente.

O alta functie interesanta la Synology RT2600AC este posibilitatea de a agrega doua conexiuni de internet, astfel avem pana la 2Gb/s viteza pe cablu, sau puteti alege ca una dintre conexiuni sa fie de back up sau load ballance. Asadar puteti selecat ca upload-ul sa fie pe o conexiune iar download-ul pe cealalta conexiune.

Sistemul de operare este Synology Router Manager, care duce functiile acestuia la un nivel superior, unul profesional am putea spune, dar care are o interfata prietenoasa si intuitiva.

Functia QoS va permite sa controlati si sa monitorizati tot ce este legat de viteze si latimile de banda de pe fiecare port sau chiar pentru fiecare aplicatie in parte.

Filtrul Web si Controlul Parental vin cu o baza de date impresionanta de site-uri malitioase sau cu continut explicit, pe care un parinte ar dori sa il blocheze.

Cu o multime de aplicatii disponibile in Synology Package Centre, aveti posibilitatea de a transforma routerul intr-un server VPN, Radius, server DNS, Media Server sau un hub pentru download, functii extrem de utile mai ales in cadrul unei firme. Interfata este asemanatoare cu cea a unui PC; aceasta este fluida si va permite accesul la toate functiile routerului.

In plus, aplicatia pentru Android sau iOS va permite sa monitorizati tot ce se intampla pe router de oriunde v-ati afla. Routerul este un element foarte important pentru o retea de calitate, mai ales cand discutam despre conexiuni Gigabit.

Per total avem parte Synology RT2600AC este un router extrem de versatil care este recomandat inclusiv pentru companii mici.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button