ReviewsRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Synology MR2200ac – Securitate la un nou nivel

Synology sunt cunoscuti pentru NAS-urile sale, acele unintati de stocare externe care se conecteaza la o retea, insa acestia au inceput si productia de routere in urma cu cativa ani. Synology MR2200ac este un router WiFi care ne aduce in premiera nivelul de securitate WPA3, acesta fiind esential daca doriti o retea sigura.

De asemnea cu acest router puteti realiza si o retea de tip mesh, el fiind pregatit din fabrica pentru aceasta functie. Avantajul retelei de tip mesh este acoperirea foarte mare si faptul ca nu va trebui sa va conectati manual la fiecare punct de access, trecerea de la o retea la alta facandu-se in mod automat fara sa resimtit in timp ce navigati pe internet. Reteaua de tip mesh este folosita de mult timp de catre tehnologia GSM.

Pachetul lui MR2200ac este unul simplu, realizat din carton reciclabil. In interior regasim o unitate MR2200ac, chiar daca initial ne asteptam sa vedem doua sau trei unitati care sa compuna reteaua de tip mesh, restul de unitati trebuiesc cumparate separat. Asadar pana ce nu cumparati inca o unitate MR2200ac, acesta pote fi utilizat ca un router normal. Unitatea are un aspect simplu, de culoare neagra, care se incadreaza bine in orice mediu, trebuie mentionat faptul ca acesta nu are suport sau gauri pentru prinderea pe perete. Pe partea frontala regasim trei LED-uri, unul care ne arata starea unitatii si doua pentru WiFi.

Partea interesanta se regaseste la interior, unde avem un procesor Qualcomm Dakota IPQ4019 quad core tactat la 717MHz, 256MB RAM si 4GB stocare pentru firmware. MR2200ac are suport pentru WiFi 802.11ac Wave 2 si 2×2 MU-MIMO.Routerul este triband, astfel avem 400Mb/s pe 2.4GHz si inca 2x867Mb/s pentru banda de 5GHz. Desi acesta are un procesor puternic, nu are racire activa, in schimb carcasa dispune de guri largi pentru ventilare. Pe spate avem un port USB 3.0, un LAN, un WAN, un buton pentru WPS si un buton pentru WiFi.

Pentru a seta acest router nu trebuie decat sa instalati aplicatia DS Router, disponibila pe iOS sau Android. De aici puteti controla functiile routerului si puteti vedea diverse grafice legate de trafic. Routerul se descurca bine in utilizarea de zi cu zi, dar din pacate nu am avut inca o unite la test pentru a vedea cum se descurca functia de mesh.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button