PCReviewsRSS PaginaDeMediaTECH

Synology DS419slim – Un NAS compact, dar performant!

Synology DS419slim este un NAS compact cu 4 bay-uri, care vine echipat cu doua mufe LAN 1Gb/s si doua USB 3.0. Datorita faptului ca este cumpact, acesta suporta doar unitati de stocare pe 2.5 inch, adica SSD-uri sau HDD-uri de laptop, dar evident va recomandam sa nu folosit HDD de laptop intr-un NAS.

Perfomantele sunt garantate de un procesor Marvell Armada 385 88F6820 dual-core care are o frecventa de 1.33GHz. Un procesor din gama entry, dar care se descurca bine. NAS-ul poate livra o viteza de 220MB/s pentru citire in modul dual Gigabit, daca aveti si un router care are suport pentru Link Aggregation. Viteza de scriere este de 94MB/s, tot in modul Link Aggregation.

DS419slim, este o solutie compacta si usor de utilizat, pentru cei care doresc si care au nevoie de back-up permanent, sau de acces rapid la fisiere prin retea. Nu este insa, recomandat sa editati fisiere video mari in Premiere, direct de pe NAS, dar puteti spre exemplu sa prelucrati poze, viteza fiind suficient de mare. Racirea procesorului si a stocarii este asigurata de un ventilator amplasat in partea inferioara, care poate fi scos pentru o curatare usoara.

Cand discutam despre eficienta si consum, acesta trage din priza doar 20W pe ora in timp ce este accesat, sau 7W pe ora in timp ce este in hibernare. Ca si restul de produse de la Synology, acesta se poate accesa prin browser, unde avem parte de o interfata prietenoasa,  asemanatoare unui desktop. De asemenea si aici avem un magazin de aplicatii, care ne ofera diverse functionalitati extra pentru NAS.

NAS-ul cantareste doar 680 de grame, fara sa luam in calcul stocarea, insa la cat de usor este un SSD, nu va contribui foarte mult la greutate. Acesta are o inaltime de aproape 13cm si o latime de 10cm, asadar poate fi asezat pe birou, fara batai de cap, el ocupand foarte putin spatiu. In partea frontala, acesta are LED-uri care indica activitatea fiecarei stocari si a retelei LAN, iar in lateral avem un inca doua LED-uri pentru Status si Power, alaturi de butonul pentru On/Off.

Pentru acces rapid are o mufa USB 3.0 in fata, unde putem conecta o alta unitate de stocare, sau chiar o imprimanta. Bay-urile se regasesc pe partea din spate, alaturi de doua mufe LAN si inca un USB 3.0. Pentru stocare am folosit doua SSD-uri Seagate XF1230 de 480GB, care au fost configurate in mod automat, astfel acesta a creeat un Hybrid RAID care functioneaza ca mirror. Desigur in comapratie cu RAID 0, acesta pierde stocare, insa avem back-up.  Perosnal as fi preferat ca NAS-ul sa vina cu cel putin 1GB RAM in loc de 512MB. In concluzie avem parte de un NAS care costa in jur de 330$ si este foarte versatil.

Synology DS419slim

Design - 9
Performanta - 6.5
Pret - 7

7.5

Nota

Un NAS compact si rapid

User Rating: Be the first one !

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button