Știri ITTECHTelefoane

Synaptics are acum un senzor de amprente integrabil în ecran

Din moment ce telefoanele mobile au declarat război marginilor, iar amplasarea unui senzor de amprente pe spate pare să nu fie o soluție pentru toți, iar a-l pune pe margine pare a fi dincolo de abilitățile multora, viitorul senzorului este în interiorul ecranului.

Compania Synaptics anunță că a dezvoltat un senzor numit Clear ID FS9500 care poate fi complet integrat într-un telefon, sub un ecran OLED, fără a pierde în vreun fel performanța. Dimpotrivă, modulul acesta este chiar mai potent, din moment ce se poate folosi de iluminarea oferită de ecran pentru a funcționa în orice condiții.

Senzorul oferă câteva avantaje față de alți senzori similari anunțați în ultimul an și de sistemele de recunoaștere facială în ceea ce privește viteza, deblocând un telefon în doar 0.7 secunde. Clear ID FS9500 are rată de succes de 99% la respingerea falsurilor și mai include funcții de criptare la bord, ceea ce înseamnă că datele despre amprentele utilizatorului practic nu ajung în telefon.

Această tehnologie dezvoltată de Synaptics este destul de versatilă încât să poată fi folosită și pentru integrarea de senzori optici avansați sub ecran. Așa că pe măsură ce este dezvoltată, se vor putea îngrămădi camere sub panoul OLED, ceea ce înseamnă că partea frontală a telefonului poate fi acoperită acum de și mai mult ecran. Dar probabil asta nu se va întâmpla prea curând, așa că pentru câțiva ani măcar ne vom mulțumi cu senzori de amprente sofisticați.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button