Telefoane

Symetium un smartphone-PC cu 6GB RAM

Dacă ați vrut vreodată să folosiți telefonul pe post de PC, sau vice-versa, puteți face asta cu Symetium, un nou smartphone anunțat de compania suedeză cu același nume, care încearcă în acest moment să strângă finanțare pentru proiect, prin Indiegogo.

Symetium este un telefon high-end, construit în jurul noului chipset Snapdragon 820, și vine echipat cu 6GB de memorie RAM. Dispozitivul este gândit să funcționeze atât ca un telefon, cât și ca un PC atunci când este conectat la un ecran.

Interfața lui Symetium este gândită pentru funcționalitate maximă, fiind o variantă modificată a lui Android 6. Atunci când este detectată prezența unui ecran adițional, va emula experiența de folosire a unui PC pe acest ecran, în timp ce telefonul în sine va funcționa mai departe ca un telefon. În acest mod, Symetium poate acționa chiar ca mouse/tastatură, în cazul în care nu sunt atașate astfel de periferice de control.

Pe lângă chipset-ul foarte puternic, și cantitatea masivă de RAM, detaliile telefonului mai includ un ecran OLED de 5 inch, cu o rezoluție de 1080p, acoperit de Gorilla Glass 4. Capacitatea de stocare începe de la 64GB, pentru modelul de bază, și ajunge până la 256GB.

Camera sa principală va fi de 24 megapixeli, cea secundară de 5, are două difuzoare frontale, opțiuni de conectivitate numeroase, și o baterie de 4000mAh, despre care se spune că poate oferi zile întregi de energie.

Proiectul are nevoie de 1.25 milioane de dolari în următoarele 40 de zile pentru a intra în producție.  Primele unități vor fi livrate începând cu vara anului viitor.

Prețurile pentru specimenele acestei monstruozități nu sunt mici. Cel mai ieftin model de Symetium costă 500 de dolari, iar cel mai scump, care vine cu tot cu o tastatură și un mouse, costă 1000 de dolari.

[Indiegogo]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close