MORE

Symantec are probleme mari

In mod normal, cand instalezi un anti-virus o faci pentru a te asigura ca sistemul tau nu este cumva infectat de virusi. Dar in cazul de fata, PC-ul ar fi mai in siguranta daca nu s-ar folosi un antivirus, unul anume, produs de Symantec, vechiul Norton.

Exista o vreme in care Norton Antivirus era o solutie folosita de cam toata lumea, o unealta foarte utila pentru protectie. Nu se poate spune acelasi lucru despre iteratia curenta a tehnologiei.

Un bug de memorie din motorul de scanare folosit de Symantec permite in esenta capatarea la acces de radacina la un sistem atunci cand motorul scaneaza executabile compromise comprimate folosind o varianta mai veche de ASPack. Asta se intampla indiferent de platforma pe care este rulata solutia anti-virus, iar pe Windows motorul de scanare este incarcat direct in kernel, ceea ce inseamna ca este o vulnerabilitate excesiv de grava.

Cat de grava? Suficient de grava cat sa poata fi exploatata prin trimiterea unui link pe care il citeste motorul de scanare.

Problema ar trebui sa fie rezolvata in curand.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button