PC&ConsolesGaming

Vânzările consolei Nintendo Switch au scăzut cu 22%. E timpul pentru Switch 2!

Ultimii ani au fost foarte buni pentru japonezii de la Nintendo. Switch s-a dovedit un adevărat succes pentru companie, o reușită absolut vitală după eșecul Wii U. Și nu doar consola în sine a prins, ci și foarte multe jocuri din catalogul companiei au ajuns să fie lideri de vânzări și fenomene globale: Animal Crossing, The Legend of Zelda: Breath of the Wild și Pokemon. Dar cum niciun rege nu domnește pentru totdeauna, am o veste proastă.

Vânzările consolei au scăzut mult față de anul trecut (22%), cu scăderi și mai mari în anul fiscal următor sunt informațiile venite direct dintr-un document oficial care conține rezultatele financiare ale companiei. În numere, Nintendo a vândut 17,97 milioane de unități de Switch, aproape la fix cu ținta de 18 milioane, dar nu cred că se supără nimeni pentru 30.000 de bucăți oricum.

Și dacă te gândești că 18 milioane nu e un număr tocmai mic, ai dreptate. Dar totul are sens atunci când pui în contrast cu rezultatele de acum doi ani, când nu mai puțin de 22 de milioane de Switch-uri au fost cumpărate. Conform aceluiași document, perioada sărbătorilor nu a fost nici pe departe la fel de profitabilă acum față de alți ani. Deci e clar, vânzările încep să încetinească. Asta înseamnă că e vremea pentru the next thing.

Vorbesc, bineînțeles, despre Switch 2, continuarea uneia dintre cele mai de succes console de jocuri din lume, un sequel care ne-a scăpat parcă printre degete până acum. Au existat o groază de leak-uri, discuții și indicii care duceau aproape de un Switch 2 sau Switch Pro, dar nimic nu s-a materializat. Nintendo nu au considerat că e timpul. Dar cum consola lor existentă dă semne serioase de încetinire, poate e momentul să se gândească din nou.

Ce vrem de la un nou Switch? Ei bine, cred că lista e destul de simplă: mai multă putere, o baterie mai mare, ecran OLED și niște joy-con-uri fără stick drift. Nu cred că e greu de atins aceste cerințe, ținând cont de cât de mult a avansat tehnologia în ultimii 6 ani.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button