PCTECH

Switch-urile Razer Opto-Mecanice sau cum a evoluat tastatura mecanică

Astăzi aș vrea să avem o discuție serioasă despre un viciu comun pe care îl împărtășesc mulți dintre pasionații IT. Este vorba de tastaturile mecanice și mania asta de a-ți auzi tastatura când o atingi. În acest moment, pe piață sunt disponibile zeci, sute de modele de tastaturi mecanice, cu o varietate mare de forme, culori, materiale și desigur, switch-uri, doar că în ultima vreme am avut impresia că lucrurile au stagnat puțin și încă nu-mi găsesc un înlocuitor pentru daily driverul meu.

Razer încearcă să revoluționeze însă această nișă prin introducerea pe piață a tastaturilor Razer Huntsman și Razer Huntsman Elite, două modele care se bucură de tehnologia oferită de switch-urile Opto-Mecanice fabricate in-house. În acest articol voi vorbi puțin despre ce înseamnă aceste switch-uri și cum încearcă Razer să îmbunătățească ceva ce părea deja perfect din perspectiva multor oameni.

Ce sunt switch-urile Opto-Mecanice?

Switch-urile mecanice clasice folosesc pe post de metodă de actuatie (transmiterea comenzii către PC) contacte metalice, care odată atinse între ele, generează un semnal. Switch-urile Opto-Mecanice de la Razer folosesc pentru transmiterea semnalului un laser. Acesta este activ tot timpul și în momentul în care lumina trece de switch, un receiver transmite semnalul către destinație, în cazul nostru calculatorul, cu viteza luminii. Sunt destul de sigur că asta ar fi cam cea mai rapidă metodă de actuatie de pe piață, doar dacă, între timp cineva nu descoperă o metodă de a crea switch-uri mecanice folosind materie negativă sau energie cuantică, deoarece astea sunt printre puținele lucruri mai rapide decât viteza luminii.

Nu vă faceți griji. În caz că vă întrebați, sunetul nu a dispărut, întrucât click-ul mecanic și mecanismul de actuatie optic funcționează în paralel, dar sunt două entități separate, astfel încât comanda ta a plecat către PC în momentul în care ai auzit click-ul, comparativ cu tastaturile mecanice normale care întâi fac sunetul de click, iar mai apoi transmit semnalul.

Switch-urile opto-mecanice au și caracteristici diferite față de switch-urile simple, astfel încât se simt ușor de apăsat și sunt clicky, dar au nevoie de o forță de actuatie de 45 de grame și parcurg o distanță de 3.5mm.

 

Cu ce sunt mai bune decât switch-urile normale?

Razer se laudă cu switch-urile sale opto-mecanice deoarece sunt cu 30% mai rapide decât switch-urile mecanice tradiționale și au cel mai ușor switch cu doar 45g forță de actuatie. Asta se traduce în senzația de click foarte rapid care poate fi benefică atât în cazul celor ca mine care scriu articole lungi, dar în special pentru gaming, unde o apăsare de tastă mai rapidă face diferența între a învinge un adversar sau a fi învins.

Acesta este motivul pentru care Razer recomandă tastaturile Razer Huntsman și Razer Huntsman Elite tuturor gamerilor care vor să profite și de cel mai mic avantaj tehnologic pentru a câștiga. Aceste două modele vin echipate cu switch-urile opto-mecanice Razer și asigură o performanță sporită în jocuri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button