PCȘtiri ITTECH

Surpriză! Windows 7 are acum telemetrie, prin update-uri de „securitate”

Era o vreme când un update de securitate la un sistem de operare se ocupa doar cu îmbunătățirea securității sale. Dar Microsoft este o companie mai neortodoxă, ce nu poate fi limitată de simple concepte precum „un update de securitate trebuie să conțină update-uri de securitate”, sau concepte stranii precum „testarea update-urilor”.

Recent a fost făcută o descoperire destul de hazlie pentru cei care au rămas pe Windows 7, atât pentru că Windows 10 poate fi adesea o hazna infectă, cât și pentru că sistemul de operare vechi nu conține „telemetrie”. Am pus cuvântul în ghilimele pentru că zi după zi învățăm că nu putem avea încredere în vreo corporație cu orice formă de date personale, da barem cu posibilitatea de a trimite date înapoi acasă oricând vrea.

Când unealta de telemetrie, numită „Comparability Appraiser”, a fost descoperită în update-ul din 9 iulie al lui Windows 7, Microsoft a refuzat să comenteze despre apariția acestei unelte într-un update de securitate. O explicație posibilă este că se pregătește o nouă rundă de upgrade-uri la Windows 10 atunci când Windows 7 va rămâne fără suport, în ziua de 14 ianuarie 2020, iar Microsoft nu a menționat nimic despre asta fiindcă își amintește cât de mult a iubit lumea ideea asta data trecută. Mai țineți minte când butonul de „X” nu făcea ce ar face în mod normal un astfel de buton? Ce vremuri amuzante erau… și posibil vor fi din nou.

Dacă vreți să dezactivați telemetria, puteți cotrobăi prin Task Scheduler pentru următoarele sarcini, pe care le puteți dezactiva:

\Microsoft\Windows\Application Experience\ProgramDataUpdater
\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser
\Microsoft\Windows\Application Experience\AitAgent

[HowtoGeek]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button