TECHPCTech&IT

Surpriză, RTX Voice merge și pe GTX

Cu ceva limitări

Nvidia a lansat săptămâna trecută ceva neașteptat, RTX Voice. O aplicație ce folosește placa video pentru procesarea sunetului în așa fel încât să fie scos orice soi de zgomot de fundal în timpul unui dialog sau monolog. Dacă vă întrebați de când se ocupă o placă video de procesare audio, răspunsul ar fi de când a băgat AMD True Audio în Radeon prin 2013.

RTX voice se remarca prin faptul că funcționa foarte bine, având un impact minim asupra calității vocii. Dar apoi lumea s-a întrebat ceva foarte important. Chiar are nevoie de un RTX să funcționeze? Răspunsul pare a fi „Nu prea”.

Cei curioși să afle ce se întâmplă dacă ar încerca să instaleze varianta beta a RTX Voice pe o placă video GTX au fost inițial întâmpinați de mesajul că nu pot. Dar cu editarea fișierelor temporare generate de instalator, programul era funcțional din senin pe plăcile GTX. Nu pe toate, predominant pe cele din seria 1000 și pe cele două și jumătate din seria 1600. Modelele din seria 700 și 900 pot da rezultate variabile.

Folosirea aplicației va avea un mic impact asupra performanței plăcilor atunci când jucați, mai mult decât în cazul celor din seria RTX, dar nu ar trebui să fie prea drastic. Așa că spor la experimentare. Poate Nvidia va activa ca standardul suportul pentru restul plăcilor pe măsură ce progresează acest beta test.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button