MORE

Surpriza – Facebook se pare ca blocheaza numerele de Arabia Saudita pe WhatsApp

Dezvoltatorul de origine libanezo-canadiana, Nadim Kobeissi, a luat in vizor WhatsApp, acuzând firma ca a mintit legat de motivul pentru care apelurile către numerele din Arabia Saudita nu funcționează.

Într-un lunga postare de pe GitHub, Kobeissi (cel mai bine cunoscut pentru munca sa la app-ul de chat securizat Cryptocat) spune ca blocajele par a fi în WhatsApp, chiar dacă compania susține ca rețelele saudite sunt cele care opresc apelurile prin blocarea conexiunii intre retele.

„Alice este în imposibilitatea de a primi sau de a iniția apeluri WhatsApp, chiar dacă ea este în Europa și utilizează WiFi european.”, scrie el. „Dacă poti testa acest lucru, îți sugerez să o faci. Obține un număr de telefon saudit, fa un cont pe WhatsApp, și apoi zboară in Franța și fa un apel. Veți întâlni același rezultat, chiar dacă sunteți pe un WiFi francez”, scrie el.

El încalcă, probabil, pe undeva, termenii și condițiile prin decompilarea aplicatiei și afișarea rezultatelor, iar existența unei clase VoipNotAllowedActivity.class pare să sugereze că aplicatia are, cel puțin, capacitatea de a stopa un apel.whatsapp
La începutul acestui an, site-ul în limba engleză Arab News a raportat că regatul saudit a ridicat interdicția asupra WhatsApp. La acea vreme, CITC, autoritatea de reglementare locală, nu a dorit sa comenteze cu privire la statutul pe termen lung al WhatsApp în Arabia Saudită.

Cu toate acestea, o atitudine mai restrictivă părea să se reafirme în luna mai, cu autoritatea de reglementare actionand împotriva Viber și Facebook Messenger și avertizând că „vor fi luate măsuri împotriva aplicatiilor sau serviciilor care nu respectă reglementările”.

Respectivele reglementări sunt menite să protejeze veniturile companiilor de telecomunicatii locale de la a fi erodate de aplicațiile gratuite.
[TheRegister]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button