PC

Surface Laptop nu poate fi reparat

iFixit a publicat un nou raport, ce are ca subiect ușurința de reparare a noului Surface Laptop. Dispozitivele produse de Microsoft în general nu primeau un scor prea bun la acest test, dar Surface Laptop chiar că le întrece pe toate.

Noul dispozitiv făcut de Microsoft a reușit o performanță foarte rar întâlnită, cea de a primi un scor de 0/10. Asta înseamnă că literalmente nu poate fi reparat. Dacă se va strica orice din interiorul acestui laptop, va trebui să îl returnați la magazin sau să luați pur și simplu altul, pentru că nici măcar jack-ul audio nu poate fi înlocuit fără a provoca daune severe și ireparabile restului sistemului.

Surface Laptop este ținut în loc de foarte mult lipici atașat de materiale care se vor rupe ușor atunci când se încearcă separarea lor. Metoda de-a încălzi adezivul nu prea funcționează, deoarece temperatura la care acesta devine iarăși lichid tinde să coincidă cu cea la care tastele încep să se topească.

Povestea se repetă la interior, Surface Laptop având componente cu acoperite cu plăcuțe metalice lipite în aceeași măsură și sudate de placa de bază. Într-un fel, are sens ca RAM-ul, procesorul și SSD-ul să fie sudate de placa de bază, din moment ce oricum până ce ajungi la ele să le înlocuiești, deja nu mai ai un laptop, ai o adunătură de măruntaie care nu mai pot fi puse la loc.

iFixit și-a încheiat raportul cu verdictul „Surface Laptop nu este un laptop. Este o monstruozitate plină cu lipici. Nu este ceva la care se poate face upgrade sau care să fie de durată.”

De ce a optat Microsoft pentru a crea un astfel de dispozitiv într-o eră în care se pune din ce în ce mai multă presiune asupra companiilor de tehnologie să creeze produse mai prietenoase cu natura și care nu irosesc atât de multe resurse? Foarte probabil pentru că realizarea unui model care putea fi dezasamblat, reparat și refolosit ar fi fost mai costisitor… și că lumea le-ar fi dezasamblat, reparat și refolosit, ceva ce ar fi fost și mai costisitor.

[iFixit]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button