PC

Surface Book 2 rămâne fără baterie chiar și când este în priză

Microsoft a lansat luna trecută Surface Book 2, un succesor al dispozitivului foarte inedit pe care compania l-a prezentat cu ani în urmă. Varianta nouă include hardware mai performant, conform așteptărilor publicului, dar poate că are hardware prea performant.

Conform testelor efectuate de diverse publicații și chiar confirmate de Microsoft, dispozitivul nu este tocmai construit pentru a fi folosit la potențialul său maxim. Atunci când este setat la modul de performanță maximă, consumul total al lui Surface Book 2 este de 105W, însă încărcătorul său are doar 102W, din care doar 95W chiar ajung la dispozitiv, din moment ce portul doar atât suportă. Cea mai mare parte din consum este vina plăcii video din corpul dispozitivului, un GTX 1060.

Așa că atunci când sistemul este supus la suficient de mult stres, spre exemplu în cadrul sesiunilor de gaming, bateria poate fi epuizată deși este în mod activ încărcată. Din moment ce este vorba de o problemă de fizică, nu update de software probabil nu va putea rezolva problema. Oricum, Microsoft nu vinde acest dispozitiv pentru gaming, iar aplicațiile folosite de designerii și inginerii pe care Surface Book 2 îi țintește tind să nu consume la maxim simultan atât placa video cât și procesorul.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button