MORE

Surface 3 contra Surface Pro 3, evaluare comparativa

Cu lansarea iminentă a noii tablete Microsoft Surface 3, s-a ivit o întrebare destul de pertinentă pentru utilizatorul de rând, și anume, care este diferența dintre aceasta și varianta Surface Pro 3, lansată încă de anul trecut. Asa ca am pus Surface 3 contra Surface Pro 3 si ne-am dat singuri de lucru!

În esență, Surface 3 poate fi considerată o variantă redusa și mai puțin puternică a unui Surface Pro 3, având o diagonală mai mică, de 10.8 inchi n loc de 12, ce suportă o rezoluție maximă de numai 1920×1280 în loc de 2160×1440. Ecranul mai duce lipsă de posibilitatea de-a detecta input tactil în zece puncte.

Imaginea fiind mai mică, este mai ușor de redat pe procesorul său Intel Atom de 1.6 GHz, unul ce în nici un fel nu poate fi comparat cu puterea brută a unui i7 ce acompaniază variantele de top ale modelului Surface Pro 3. În egală măsură, cantitatea de memorie RAM din Surface 3 este limitată la un maxim de 4GB, sau de numai 2GB. Tot suficient pentru o tabletă, însă departe de cei 8GB a variantei Pro. Cât despre spațiul de stocare, nu veți vedea un Surface 3 cu mai mult de… 128GB, livrați sub forma unui SSD, în timp ce Surface Pro 3 poate urca până la 512.

Partea la care Surface 3 își întrece fratele mai mare este la conectivitate. Dispozitivul dispune de 4G, ceva ce varianta Pro nu are, lucru ce îi va îmbunătăți cu mult utilitatea în mișcare, când o conexiune Wi-Fi nu este disponibilă. Mai mult decat atât, în locul unui conector de încărcare specializat ce ar putea fi cu greu de înlocuit dacă se strică, se folosește de un micro-USB standard. În locul camerelor de 8MP și 3.5MP, Surface 3 vine cu două aproape identice de 5MP, pe față și pe spate, iar durata de viață a bateriei este estimată tot la 9 ore.

Într-un final deferența cea mai mare se vede la preț, un Surface 3 fiind putin peste jumătate din cât ai da pe un Surface Pro 3, în varianta sa de bază. Doar 500 de dolari în loc de 800. Asadar in shwdown-ul fratesc Surface 3 contra Surface Pro 3, macar ca raport pret-performanta ar castiga Surface 3. Poate si pentru ca este mai recenta.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button