MORE

Suprevietuitori gasiti de… Google si Facebook dupa cutremurul din Nepal

Numarul victimelor dupa cutremurul din Nepal este in continua crestere. Totusi, o raza de speranta, tehnologica de aceasta data, exista, pentru gasirea supravietuitorilor. Astfel Google si Facebook si-au dat mana si au ajutat, online, la gasirea victimelor.

Ambele companii sunt cunoscute pentru felul in care reactioneaza in timpul unor tragedii, atat Facebook, cat si Google donanad si ajutand la strangerea de fonduri pentru Japonia, de exemplu. Dar asta a fost atunci. Acum, cele doua companii se concetreaza pe gasirea de supravietuitori ai cutremurului de Nepal. Facebook a mers chiar un pas mai departe, trimitand un micro-chestionar celor din Nepal, intreband daca au fost sau nu afectati de cutremur si daca au probleme. Pe langa asta, exista Safety Check, aplicatia in sine, care trimite celor din zona ta un mesaj, asigurandu-i ca esti bine si ca nu ai suferit traume.

Google pe de alta parte a reactivat Google Person Finder, acesta fiind de obicei activat in cazuri de forta majora, cand un dezastru are loc, cutremurul din Nepal un astfel de dezastru. Acesta te ajuta sa gasesti persoana pe care o cauti si sa afli in timp real informatii despre ea. Sunt doua unelte online aparent simple, dar care s-au dovedit extrem de eficace, fiind gasite persoane, linistind astfel familiile, dar si scutind autoritatile de ore de cautari inutile, irosind resurse importante.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button