MORE

Suportul pentru Windows 8 inceteaza luna aceasta

Pe langa variantele mai vechi de Internet Explorer, Windows 8 este si el scos la pensie in ziua de 12 ianuarie 2016, Microsoft anuntand ca nu vor mai lansa update-uri pentru sistemul de operare.

Inainte de a intra in panica, sistemul de operare nu este abandonat complet, doar Windows 8 este abandonat complet. Prin asta vreau sa spun ca suportul va continua doar daca aveti varianta Windows 8.1.

In acest caz, Microsoft va oferi suport mai departe, asa cum o face de ani de zile, pana prin ianuarie 2018, dupa care Windows 8.1 va trece in faza de suport extins, primind update-uri ceva mai rar, situatie in care se afla acum si Windows 7, a carui suport principal a incetat in ianuarie 2015.

Windows 8 simplu, in schimb, va fi complet abandonat, la fel ca Windows XP si la fel cum va sfarsi Windows Vista la inceputul anului viitor.

Morala povestii: Treceti la Windows 8.1 pe cat de curand puteti, daca inca mai sunteti pe varianta standard. Asta sau ati putea trece direct la Windows 10, din moment ce pare a fi viitorul inevitabil.

[PC Perspective]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button