RSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Suportul MacOS pentru iPad şi noua versiune IOS sunt priorităţile Apple pentru următoarele luni

Gigantul american Apple se pregăteşte pentru Apple’s Worldwide Developers’ Conference, un eveniment la care va lansa următoarea generaţie a sistemelor de operare desktop şi mobile. Printre noutăţile pregătite se numără şi suportul MacOS pentru iPad ca afişaj auxiliar şi suportul IOS pentru mai multe ferestre în cadrul aplicaţiilor.

Aceste noi soluţii tehnice vor fi foarte utile pentru cei care lucrează de pe astfel de dispozitive, dar şi pentru cei care folosesc aplicaţii de divertisment, cum ar fi cei care plasează pariuri online pe dispozitive mobile sau folosesc aplicaţiile mobile ale platformelor de cazino online.

Piaţa oferă deja astfel de produse care permit utilizarea unui iPad ca al doilea afişaj pentru un Mac şi, conform site-ului 9to5mac.com, incepând cu versiunea 10.15 a MacOS, această caracteristică va fi încorporata în desktopurile şi laptopurile Apple. Pentru a fi accesată această opţiune se plasează cursorul unui Mac peste butonul verde şi se va deschide o fereastră cu un meniu care va permite transferul pe un display extern în modul ecran complet. În timpul în care iPad-ul este conectat la un Mac se poate utiliza Apple Pencil.

Începând cu versiunea IOS 13, aplicaţiile iPad vor putea funcţiona în mai multe ferestre deschise simultan. Atât iPad, cât şi iPhone vor fi dotate cu un ,,modul întunecat”, cu o opţiune de contrast înalt, care poate fi activat prin setările IOS şi va face ecranul vizibil şi în lumină puternică. Această versiune va dispune şi de o nouă caracteristică de anulare şi de revenire în cadrul redactării de texte. Noua caracteristică va fi descrisă într-un tutorial care va apărea imediat după instalarea noii versiuni. În acest fel, compania răspunde criticilor primite pentru IOS 12, când utilizatorii au declarat că noile caracteristici nu au fost uşor de intuit.

Îmbunătăţirile IOS nu se termină aici. Mail-ul din noua versiune va fi mai performant, dând posibilitatea utilizatorilor să poată organiza mesajele pe categorii (marketing, călătorii, cumpărături). IOS 13 va permite utilizatorilor să organizeze elementele într-o listă din care să poată fi selectate cu uşurinţă, va afişa un panou de gestionare a fonturilor, o aplicaţie de memento-uri redesenate şi un HUD cu volum mare. În acelaşi timp, Safari pentru IOS 13 a fost optimizat şi va cere automat versiunea desktop a site-urilor web.

Noile caracteristici ale IOS 13 vor face din iPad o tabletă mai bună şi un computer mai bun, încercând să îl apropie de productivitatea unui laptop. Acest lucru va face iPad Pro un produs competitiv în disputa cu rivalul Microsoft Surface Pro, care are ca sistem de operare Windows 10, similar celui pentru desktop. Deşi Apple oferă o experienţă mai bună pentru tablete, Microsoft este imbatabilă în ceea ce priveşte productivitatea.

Pentru Apple, soluţia creşterii productivităţii poate fi MacOS, după cum declara, pentru TechNewsWorld , Lauren Guenveur, analist IDC:

,,Cred că cei de la Apple vor continua să ajusteze IOS şi să adauge caracteristici MacOS…Dacă comparăm iPad Pro cu unele dintre computerele lansate de Apple anul trecut, vom observa că acesta este mult mai puternic, aşa că este logic să se concentreze pe IOS şi să adauge funcţii utile MacOS”.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button