MORE

Suntem aproape de baterii cu încărcare instantanee

Dacă sunteți sătui să tot stați ore întregi pe zi pentru a vă încărca telefonul, laptop-ul, tableta, și în curând chiar mașina, există o rază de speranță la orizont. Un nou tip de baterie care se poate încărca mult mai rapid ca una standard, la unele capacități fiind chiar instantanee.

Un grup de cercetători de la Universitatea Drexel din Philadelphia, SUA, anunță că a început dezvoltarea unei metode prin care o baterie poate să fie încărcată într-un timp foarte scurt. Testele actuale arată că electrozii special concepuți pentru o astfel de baterie pot fi încărcați în zeci de milisecunde.

Nu este vorba de electrozii pe care îi știți din bateriile Li-Ion de zi cu zi, ci electrozi făcuți dintr-un material special, numit MXene. Acest material vine sub forma unor straturi de grosimea câtorva atomi, cu proprietăți conductive foarte bune. Nu numai asta, dar capacitatea de stocare a unor baterii create cu astfel de materiale este peste ce puteți vedea în tehnologia contemporană.

N-ar trebui să vă așteptați să vedeți pe piață prea curând astfel de baterii. La urma urmei, apar cel puțin trei astfel de descoperiri pe an, dar până ce vreunul dintre aceste proiecte va deveni o parte dintr-un nou standard, avem mult de așteptat.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Mda , așteptăm un timp rezonabil , ca la testările medicamentelor pe șoareci , minim zece , douăj de ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button