Gaming

Sunt tinuti angajatii Nintendo in lesa?

In ultima vreme o serie de „povestiri horror” au iesit din industria de gaming japoneza, Konami fiind varful de lance, acestia tapetand literalmente site-urile de specialitate cu stiri care acuzau compania de comportament inuman fata de angajati, acuze care, daca este sa le analizam in context european, incalca pana si cele mai elementare drepturi ale omului.

Din pacate aceste povesti nu sunt o stire atat de noua, intamplari de acest gen fiind soptite prin colturile internetului de mult timp. Asta nu inseamna ca doar Konami s-ar putea face vinovati de acest comportament inuman fata de angajati, Nintendo fiind recent sub asediu, dupa ce un angajat al companiei japoneze, Chris Pranger, a discutat despre companie in cadrul unui podcast intitulat Part-Time Gamers. Comentariile sale au dus la concedierea din pozitia ocupata la Nintendo ca traducator.

Problema este aici nu una morala, asa cum tot Twitterversul s-a apucat sa o numeasca, ci de o politica a companiei Nintendo, care, ca multe altele de pe piata, are un set clar de reguli pe care angajatii trebuie sa il respecte. In cadrul unei companii nu te apuci sa faci comentarii publice in detrimentul acesteia, fie ele si nevinovate, cu toate ca Pranger nu a fost nici pe departe atat de acid in podcastul cu pricina.

Din nefericire pentru el, majoritatea contractelor din industrie includ si o clauza de confidentialitate, pe care traducatorul a incalcat-o in acele 15 minute de faima. 15 minute pe care o sa le plateasca cu varf si indesat, acesta fiind nevoit sa isi caute acum de lucru.

Iar acum intervine intrebarea noastra:

Merita sau nu Chris Pranger sa fie concediat? Noi spunem ca da! Voi?

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button