MORE

Sunt tabletele pe moarte?

Tech Crunch a sesizat la Mobile World Congress o oarecare anomalie prevestitoare a unei potentiale schimbari majore pe piata de electronice. Si anume, nu prea erau tablete nicaieri. Ceea ce ridica o intrebare foarte pertinenta, sunt tabletele pe moarte?

Cu exceptia companiei Lenovo, nici unul din marii producatori nu a venit cu modele noi de tablete. Gasirea macara a unei tablete Android era foarte dificila la Mobile World Congress. Ia Apple nu prea intra in calcul aici, din moment ce nu participa la eveniment, avand propria conferinta pe 15 martie.

Disparitia subita a tabletelor de la Mobile World Congress este similara cu cea a televizoarelor 3D de la CES, fiind inlocuite cu televizoare 4K. Intr-un mod similar, tabletele au fost inlocuite cu laptop-uri de Windows 10, similare cu Surface Pro, care pot lua rolul unei tablete, dar au functionalitate extinsa.

Motivele pentru care aceasta disparitie s-a produs pare a fi o consecinta pierderii interesului publicului in aceasta tehnologie. Din moment ce tabletele sunt acum atat de ieftine incat abia daca se mai scoate profit din ele, si toti cei interesati de una au cumparat deja o tableta care inca functioneaza, nu prea exista o dorinta de a ramane la curent cu cea mai noua tehnologie din partea publicului si, in consecinta, nici producatorii nu prea mai au motive sa lanseze dispozitive noi.

Cei care inca vor un dispozitiv mai asemanator cu o tableta decat cu un laptop par oricum sa se orienteze pe segmentul de Phablet, majoritatea telefoanelor high-end in acest moment avand ecrane cu diagonale care sunt destul de aproape de 7 inch.

rip tablete

Asa ca, sunt tabletele pe moarte? Vor reusi tabletele sa revina in centrul atentiei? Sau vor disparea asa cum se propavaduia ca va pati PC-ul din cauza lor? Asta va depinde doar de ce inovatii se vor face pe acest segment in viitor.

Si din moment ce Apple, compania care a popularizat tableta pentru mase, acum nu face decat sa copieze Microsoft, nu prea este clar de unde va veni acea inovatie.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button