Gaming

Summer Game Fest a venit cu vești extraordinare! Iată cele mai interesante jocuri prezentate!

What a time to be alive! Dacă Marinake a promis că-și face temele și vine cu materiale forță despre cele mai tari jocuri, eu vin cu hype-ul și arunc aici tot ce s-a prezentat la Summer Game Fest, pentru că, oh boy, vara asta devine din ce în ce mai bună! Geoff Keighley s-a revanșat pentru lipsa E3 cu Summer Game Fest, care vine în completarea multor bunătăți anunțate de curând. Ediția aceasta aduce jocuri importante, portări pe PC, titluri despre care abia așteptam să auzim și, nu în ultimul rând, cele mai ambițioase indie-uri de până acum. Hai să-i dăm bice!

Remake-ul The Last of Us ajunge pe PS5 și PC!

Zvonurile s-au adeverit în cele din urmă, iar Summer Game Fest a fost momentul când Naughty Dog a anunțat oficial The Last of Us Part 1, remake-ul primului joc din serie, care va ajunge pe PS5 și, hooray, pe PC! Sony și Naughty Dog nu au intrat în detalii cu privire la îmbunătățirile de ordin vizual și tehnic, dar trailerul prezentat are rezoluție 4K și include secvențe din joc ce rulează la 60 de cadre pe secundă.

The Last of Us Part 1 va include și prequel-ul The Last of Us: Left Behind, lansat în 2014. Acest pachet va costa 70 de dolari în formatul digital și 100 de dolari în formatul fizic Firefly Edition care este adăpostit de o carcasă metalică și care include o serie de bonusuri in-game misterioase. La acest pachet se adaugă și cele patru numere din seria de benzi desenate The Last of Us: American Dreams.

Se pare că jocul a fost deja listat pentru pre-comandă pe PS Direct, iar descrierea menționează în treacăt un overhaul total al titlului original, combinat cu un gameplay adus la zi și o schemă de control îmbunătățită cu tot cu explorare și combat. Remake-ul pentru PS5 se va lansa pe 2 semptembrie 2022, fiind urmat cândva și de varianta pentru PC.

Componenta multiplayer pentru The Last of Us Part 2 va debuta ca un joc de sine stătător

Tot în cadrul Summer Game Fest, Neil Druckmann a confirmat oficial existența acestui proiect. Componenta multiplayer pentru TLoU 2 va fi în cele din urmă lansată ca un joc stand-alone. Șeful Naughty Dog a precizat că dezvoltatorii încă nu sunt pregătiți să dezvăluie prea multe detalii despre titlu, preferând în schimb să ofere o fotografie concept art.

În plus, Druckmann afirmă că noul joc va fi la fel de complex și mare ca titlurile single-player din franciză și poate chiar mai mare „în anumite aspecte”. În cele din urmă, informațiile adiționale for fi publicate în decursul anului viitor.

Noul The Last of Us 2 Multiplayer are și o poveste. Iar modul în care vă prezentăm povestea este deosebit și unic pentru acest joc. Narațiunea aduce niște personaje complet noi și se desfășoară în altă parte a Statelor Unite.

Mai mult Street Fighter 6

La fix o săptămână de la dezvăluirea jocului, Capcom oferă încă o privire asupra noului titlu din franciză. La Summer Game Fest, dezvoltatorii au prezentat secvențe din gameplay-ul lui Street Fighter 6. Ce-i drept, jocul arată foarte bine, iar lupta lui Guile cu Luke și Ryu nu cred că putea fi mai colorată de atât. Și, wow, încă încerc să mă obișnuiesc să-l văd pe Ryu cu barbă!

Street Fighter 6 se va lansa cânva în 2023, pe PlayStation 4, PlayStation 5, PC și Xbox Series X. Va aduce laolaltă atât nume legendare, cât și luptători mai noi, iar dacă leak-urile se addeveresc, vom avea parte de revenire de încă 18 personaje cunoscute de-a lungul francizei dar și alți fighteri care-și fac simțită prezența pentru prima oară în Street Fighter 6.

Aliens: Dark Descent mi-a făcut poftă să revăd filmele din serie

Tindalos Interactive a prezentat la Summer Game Fest Aliens: Dark Descent, pe care-l pot numi varianta mai atractivă a lui Aliens: Colonial Marines. Trailerul surprinde o echipă de pușcași marini după care le plouă-n gură unui cârd de xenomorfi. Și nu cred că ai prea multe alternative ca să încetinești un val de monstruozități, dar poate te descurci tu cumva în joc.

Dark Descent va fi un action third-person dezvoltat de cei din spatele excelentelor Battlefleet Gothic: Armada. Jocul va debuta în 2023 pe PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X. Now this looks like fun!

The Callisto Protocol îți arată cât de înfricoșător poate fi spațiul

Striking Distance revine cu încă un trailer pentru succesorul spiritual al lui Dead Space. The Callisto Protocol a fost dezvăluit la State of Play, dar Glen Schofield le-a oferit participanților la Summer Game Fest mai multe secvențe din gameplay. Nu pot decât să spun că am mari așteptări de la Callisto Protocol și că lansarea sa se potrivește de minune cu viitorul Dead Space Remake.

Mai mult Call of Duty Modern Warfare II

Cu vreo 48 de ore în urmă, lumea urmărea primul trailer oficial pentru următorul membru al familiei Call of Duty. Modern Warfare II va duce povestea primului MW (2019) mai departe, iar Summer Game Fest a fost ocazia perfectă pentru a vedea cum arată unul dintre nivelurile prin care vom trece în Modern Warfare II.

Este vorba despre Dark Water, o hartă masivă în care acțiunea are loc pe un cargobot. Noul trailer prezintă o parte din gameplay-ul jocului și se laudă cu o grafică destul de arătoasă. Însă una dintre cele mai interesante aspecte observate este o nouă mecanică pentru cover. Modern Warfare II se va lansa în toamnă, pe 28 octombrie, inclusiv pe Steam!

Flashback 2 vine în continuarea unui clasic

Programat pentru lansare în această iarnă, pentru PS, Xbox și PC, Flashback 2 este sequel-ul a ceea ce Microids Studio Lyon a lansat în urmă cu treizeci de ani. Un action-adventure pur-sânge, Flashback 2 a fost anunțat pe Twitter fix anul trecut, iar faptul că jocul se află deja în producție le-a oferit producătorilor ocazia de a prezenta trailerul jocului. În plus, nebunia asta care combină platforming-ul cu rezolvarea de puzzle-uri va fi programată pentru lansare și pe Nintendo Switch pe undeva prin 2023.

Fort Solis ne poartă într-o călătorie pe Marte

Troy Baker (The Last of Us) și Roger Clark (Red Dead Redemption 2) au făcut echipă pentru dezvoltarea unui thriller a cărui acțiune are loc pe Marte. Fort Solis încurajează explorarea și descoperirea, iar narațiunea se leagă în jurul pericolelor pe care trebuie să le înfrunte un grup de coloniști care-și duc veacul pe Planeta Roșie.

Routine completează seria de anunțuri Sci-Fi

După vreo zece ani de tăcere, dezvoltatorii lui Routine rup tăcerea. Trailerul pentru noul horror a debutat la Summer Game Fest. Jocul se va lansa pe PC, Xbox One, Xbox Series X și Game Pass, dar nu are o dată de lansare și nici informații despre vreo posibilă variantă PlayStation. Trailerul este declarația producătorilor în ceea ce privește stadiul jocului. Proiectul inițial a trebuit refăcut de la zero pentru a se putea alinia cu viziunea artistică a producătorului.

Stormgate este StarCraft 2-ul de care aveam nevoie

Frost Giant Studios este compus din veterani Blizzard care au lucrat la StarCraft 2. Iar asta se observă cu ochiul liber în Stormgate, un nou RTS free-to-play care se va lansa pe Steam în 2023 (cel puțin varianta beta).

Stormgate promite bătălii epice și grafică 4K, iar complexitatea personajelor și a câmpurilor de luptă este creată în Unreal Engine 5. Producătorii vor ca Stormgate să fie un RTS mai accesibil și mai prietenos cu începătorii, abordând modelul easy to learn, hard to master. Personal, abia aștept să văd cum se prezintă jocul, mai ales pentru că îmi trăsnește amintiri excesive cu Warcraft 3 și SC2.

 

Highwater te aruncă în apă

Studioul Demagog îi invită pe jucători să se avetureze în lumea izometrică și sumbră din Highwater. În acest titlu, povestea este punctul principal, iar accentele survival accentuează tematica postapocaliptică a unei lumi inundate care va fi dezvăluită în 2022.

Goat Simulator se întoarce

Coffee Stain Studios revine cu Goat Simulator 3, în cel mai mișto trailer pentru Dead Island 2. Atât am de zis… A, și faptul că ajunge pe PS5, Xbox Series X și PC prin Epic Games Store în 2022…

Marvel’s Midnight Suns este XCOM renăscut

Echipa din spatele seriei XCOM aduce la Summer Game Fest trailerul pentru Marvel’s Midnight Suns, un turn-based ceva mai neobișnuit. Mecanici oarecum similare, dar personaje cu totul noi, adică eroi și villains din universul Marvel, printre care Spider-Man, Venom, Iron Man, Blade, Sabretooth și mulți alții. Și partea cea mai mișto e că se lansează în această toamnă, pe 7 octombrie, pe Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One, și Xbox Series X.

Cuphead va primi un DLC!

The Delicious Last Course este DLC-ul pentru simpaticul Cuphead. Acum avem ocazia s-o cunoaștem pe Ms. Chalice și să vedem care sunt puterile ei speciale în lupta contra unui boss ce-și poate schimba forma. DLC-ul pentru Cuphead va introduce o insulă nouă, boși mai puternici și, desigur, pe Ms. Chalice, noul personaj care-i va acompania pe Cuphead și Mugman începând cu 30 iunie.

Honkai: Star Trail aduce vibe-ul Genshin Impact

Honkai: Star Trail aduce o aventură open world creionată de cei din spatele lui Genshin Impact. Povestea se învârte în jurul unui personaj care a pornit într-o călătorie intergalactică la bordul navei Astral Express. Jocul aduce un sistem de combat turn-based care te va invita să-ți formezi o echipă de luptători unici, fiecare având abilități distincte.

Zenless Zone Zero este cel mai nou proiect HoYoverse

Primul trailer pentru Zenless Zone Zero l-a determinat pe Geoff Keighley să-l numească un titlu „care arată ca Genshin Imact și care aduce acțiune alertă”. Povestea are loc în orașul New Eridu, unde se pune problema unei conspirații masive. Acolo, jucătorii vor putea explora dungeon-uri în co-op și vor descoperi ce înseamnă că joace rolul unui Proxy, o entitate care traversează dimensiuni alternative.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge aduce personaje noi

Titlul are un vibe old school beat-em-up, similar jocurilor de pe vechile console și arcade-uri. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge va aduce laolaltă îndrăgitele personaje din benzile desenate, iar mai nou, și Casey Jones se va alătura listei de personaje. Jocul va aduce și un mod co-op de cel mailt șase jucători, care va influența numărul de inamici aruncați în lupte.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge va fi lansat pe 16 iunie pe Nintendo Switch, PlayStation 4, PC și Xbox One. Titlul va fi backward compatible cu PlayStation 5 și Xbox Series X, fiind lansat la prețul de 25 de dolari.

One Piece Odyssey aduce acțiunea JRPG

În mod normal nu mă dau în vânt după JRPG-uri, dar cum One Piece este una dintre slăbiciunile mele, am zis să-mi manifest interesul față de Odyssey. Bandai Namco a prezentat la Summer Game Fest primul trailer pentru noua adaptare care se va lansa anul acesta.

Creatorul de personaje din Saints Row este disponibil gratuit pe toate platformele

Reboot-ul lui Saints Row nu se va lansa mai devreme de 23 august, dar asta nu înseamnă că nu-ți poți crea deja personajul. Boss Factory este un download gratuit, iar dacă-l descarci și-ți creezi personajul, acel personaj va putea fi salvat și folosit în Saints Row. Posibilitățile de customizare sunt aproape nelimitate din mai toate punctele de vedere.

Nightingale este un card game ciudat

Inflexion Games a prezentat la Summer Game Fest un proiect interesant, care combină o lume 3D cu ideea de TCG (trading card game). Nightingale este descris ca un shared world, adică un mediu PVE în care jucătorii vor face crafting și se vor lupta într-o lume compusă din dimensiuni diverse.

Layers of Fears completează una dintre cele mai interesante francize horror

Bloober Team și-a făcut simțită prezența la Summer Game Fest cu noul trailer pentru Layers of Fears, programat pentru lansare la început de 2023. La cum arată secvențele, nu cred că mai este cazul să precizez că ne paște o experiență psihedelică traumatizantă.

Dezvoltatorii spun că Layers of Fears va pleca de la elementele consacrate din celelalte jocuri ale seriei, oferind în același timp o experiență fresh care va pune accentul pe o poveste mai amplă. Jocul plecase de la ideea unirii celor două titluri Layers of Fear într-un pachet remasterizat, dar producătorii și-au dorit să vină cu o abordare nouă și mult mai semnificativă.

În Gothan Knights te joci de-a supereroul

Gotham Knights este cel mai nou joc bazat pe universul DC, iar aseară am putut vedea un demo care-l aduce în prim-plan pe Nightwing. Jocul este dezvoltat de WB Games Montreal, și uite cum s-a nimerit să frunzăresc un catalog DC fix când am dat de trailerul ăsta.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button