MORE

Succesul lui Xbox One Elite ia Microsoft prin surprindere

Anul acesta, Microsoft a lansat un nou tip de gamepad pentru consola Xbox One, unul scump, de 150 de dolari, dar a carui caracteristica definitorie este posibilitatea de a personaliza configuratia sa, prin adaugarea de butoane pe partea dorsala. Chiar daca nu este tocmai ieftin, a zburat de pe rafturi atat de rapid, incat Microsoft a fost luat prin surprindere.

Chris Caposella, CMO al Microsoft, a declarat ca initial compania intentiona sa produca foarte multe controllere Xbox one Elite, dar dupa E3 au primit feedback oarecum negativ din cauza pretului, asa ca parea de parca nu va fi prea multa cerere pentru ele.

Insa la cateva luni dupa E3, cand reprezentanti ai companiei au vizitat aproape 40 de magazine, pentru a vedea cum mai merg vanzarile pentru Xbox One Elite, au ajuns la concluzia ca ar trebui sa faca mai multe, pentru ca nu mai erau nicaieri in stoc, iar proprietarii magazinelor le cereau mai multe unitati.

Faptul ca acest controller, chiar daca este scump, a avut un succes mare este imbucurator, pentru ca de pe vremea consolelor primordiale Nintendo si Sega nu mai exista optiuni pentru personalizarea controlului.

Toate cele contemporane se muleaza strict la standardul stabilit de Dual Shock, si mai tarziu de Xinput. Asta in timp ce pe PC mai gasesti gamepad-uri care au ca standard butoane dorsale, care au suprafete tactile, care au numeroase optiuni de care ar trebui sa se bucure toti gamerii, indiferent de platforma.

[Gamingrespawn]

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button