MORE

Submarinele făcute la imprimante 3D sunt acum posibile

Dacă vreți încă un semn că trăim în acel viitor despre care tot am auzit în filmele SF, astăzi mai avem unul.

Forțele navale ale SUA se află acum în posesia primului submersibil creat folosind o imprimantă 3D. Ce e drept, nu este unul complet, ducând lipsă de componente de propulsie și nefiind tocmai etanș, dar este numai primul prototip. De asemenea, nici nu este un submarin de dimensiune întreagă, ci unul mult mai compact, de numai 9 metri.

Carena a fost realizată de o divizie de cercetare a marinei americane, alături de Laboratorul Național din Oak Ridge, pe parcursul a doar patru săptămâni. Din acest timp, o săptămână a fost petrecută doar proiectând carena, restul timpului fiind folosit pentru a o imprima.

Prin comparație, un ansamblu similar realizat prin metode tradiționale ar necesita între 3 și 5 luni pentru a fi dezvoltat, iar costurile ar depăși cu ușurință o jumătate de milion de dolari.

Următoarea variantă a submarinului va fi etanșă, iar dacă acel încarnare a sa va trece de testele necesare, foarte probabil se va explora realizarea unui submarin funcțional folosind această metodă. Totuși, probabil nu va fi unul de dimensiune completă, asta dacă nu cumva SUA va investi în realizarea unor imprimante 3D foarte mari.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button