AutoRSS PaginaDeMedia

Subaru a dezvăluit un bolid electric de 1073 de cai-putere

Subaru încă se află la început pe piața mașinilor electrice, dar asta nu i-a împiedicat pe ingineri să iasă în fața publicului cu proiecte îndrăznețe. Astfel, producătorul a prezentat la Tokyo Auto Salon două concepte ale unor mașini electrice pe care speră să le vadă alergând în curând pe șosele.

Dintre acestea face parte și STI E-RA, conceptul pentru un bolid full-electric impresionant. Subaru a vrut să-și binecuvânteze prototipul cu un total de 1073 de cai-putere turați de către cele patru motoare Yamaha introduse, alături de o gardă mult mai joasă și de niște ajustări importante care maximizează stabilitatea și aderența.

Subaru se gândește să-și întreacă în cele din urmă rivalii

STI E-RA este într-adevăr iute, dar este dezavantajat de bateria mai micuță, de 60kWh. Chiar și așa, Subaru speră că bolidul va obține timpi favorabili pe circuitul Nürburgring în 2023. Ar fi vorba despre 6 minute și 40 de secunde, cu toate că ar rămâne în urma lui ID.R, racheta Volkswagen, la 6 minute și 5 secunde. Chiar și așa, îmi place să văd cum Subaru are ocazia să înece în praf Tesla Model S Plaid, care se lăuda cu 7 minute și 35 de secunde.

subaru-solterra

Alături de bolid, Subaru a dezvăluit și Solterra STI Concept, adică o versiune mai sport a crossover-ului pe care producătorul japonez îl are în vedere. În cazul de față, inginerii nu au discutat despre ceea ce se află sub capota acestui model, ci au preferat să se rezume momentan la câteva ajustări în materie de design și aerodinamică.

Subaru crossover

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button