TECHRSS PaginaDeMediaTech&ITTelefoane

SUA vrea ca TSMC să nu mai lucreze cu Huawei

Intriga continuă

Mai țineți minte când SUA s-a supărat rău de tot pe Huawei? Eh, în contextul evenimentelor din ultima vreme poate că nu este tocmai cel mai important lucru, dar pentru Huawei probabil va deveni și mai important în curând.

SUA ia în considerare în acest moment o schimbare menită să limiteze accesul companiei Huawei la tehnologia americană. Propunerea presupune obligarea companiilor care se folosesc de echipament autohton să obțină o licență în cazul în care vor să lucreze cu părți străine, precum Huawei. Iar obținerea unei astfel de licențe nu ar fi tocmai floare la ureche, deoarece Huawei se află deja pe lista neagră pentru guvernul american.

O companie foarte importantă ce se folosește de echipament produs în SUA este TSMC, unul dintre cei mai mari producători de semi-conductoare din lume. Iar TSMC este producătorul principal al procesoarelor Kirin folosite de telefoanele Huawei. Fără capacitatea de producție de care dispune TSMC, Huawei chiar ar putea avea probleme grave.

Desigur, deocamdată este vorba doar de o propunere. Nu că asta ar fi o problemă, interdicția curentă fiind și ea la un moment doar o propunere.

[GSM Arena]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button