RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

SUA și Huawei s-au împăcat

Drama dintre SUA și Huawei pare că se află la sfârșit. În cadrul conferinței G20, după o întrunire dintre președintele Statelor Unite și cel al Chinei, pare să se fi ajuns la o înțelegere care să împace și capra și varza. Detaliile înțelegerii nu sunt cunoscute, dar efectul său este instantaneu evident din anunțul făcut de președintele Donald Trump.

Companiile americane au iarăși voie să vândă produsele lor către Huawei. Asta înseamnă că Google va putea livra iarăși Android către telefoanele companiei, Qualcomm va putea oferi iarăși modeme, ARM va putea licenția mai departe procesoarele sale, și tot așa. Lucrurile vor reveni la normal, pierderile prevăzute de companie nu se vor mai materializa, iar eforturile sale de a construi tehnologie 100% proprie vor mai avea răgaz pentru ceva vreme.

Interdicția încă nu a fost ridicată în momentul redactării acestei știri, mai fiind nevoie de câteva zile pentru ca procedeul să treacă prin toți pașii necesari. Dar, în cazul în care nu apar alte surprize, interdicția ar trebui să fie inversată săptămâna viitoare.

Aceasta a fost pusă în aplicare în primul rând, atât din cauza acuzațiilor de spionaj aduse companiei, dar mai ales din cauza disputei în ceea ce privește comerțul dintre SUA și China.

[9to5Google]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button