MORE

SUA intra in randul tarilor civilizate – Acum ai voie sa-ti hack-uiesti router-ul

SUA este tara tuturor posibilitatilor, existand legi peste legi, care de care mai ciudate sau ridicole. De exemplu in Alaska nu ai voie sa te imbeti intr-un bar. In Indiana magazinele de bauturi alcoolice nu au voie sa vanda sucuri sau apa colorata. In Virginia, sexul in afara casniciei este interzis prin lege. Dar de departe, cea mai reglementata lege este cea care iti interzice sa iti hack-uiesti router-ul pentru a-l face sa mearga mai bine sau sa ii sporesti capabilitatile. Saracile companii au si ele nevoie de clienti noi …. nu?

Acum cateva luni, Comisia Federala pentru Comunicatii propunea cateva reglementari prin care teoretic ar fi interzis folosirea firmware-ului open source pe router-ul vostru Wi-Fi. Evident, asta a deranjat multi entuziasti- cum puteai sa imbunatatesti caracteristicile sau securitatea produsului dupa bunul tau, in special pentru routere care erau construite special pentru a fi „sparte”.

Pai, nu trebuie sa va mai faceti griji findca Comisia a facut cateva modificari la propunere pentru a permite software-ului de tip DD-WRT sau Tomato. Agentia va interzice modificari care nu vor mai fi in concordanta cu parametri normali ai produsului, cum ar fi un semnal prea puternic. Pe scurt, puteti sa va flashuiti hotspot-ul WiFi fara sa stati cu grija ca o sa vina curcanii sa va bata la usa.

[engadget.com]

Related Articles

Back to top button