GamingPC&ConsolesTech&IT

SUA începe să ia la bani mărunți loot boxes din jocuri

Anul acesta au fost foarte multe discuții despre loot boxes și natura lor dubioasă, un număr de entități guvernamentale din lume încercând să își dea cu părerea despre impactul lor asupra societății. Iar cea mari recentă entitate guvernamentală este FTC.

Comisia Federală de Comerț a SUA va începe investigarea modului în care conceptul de loot box este folosit în jocuri, cum se face reclamă minunatelor cutii și care este influența lor generală asupra publicului, în special asupra copiilor. Această investigație începe ca urmare a unei cereri venite din senat și pentru că ESRB, comisia de certificare a industriei jocurilor, n-a prea vrut să facă o investigație minuțioasă. De ce? Pentru că ESRB este sub tutela Entertainment Software Association, compusă din unele dintre cele mai mari companii din jocuri, iar ESA are opinia că nu există legătură între ideea de loot box și jocurile de noroc.

Opinia sa nu prea a fost luată ca a fi cuvântul final în ceea ce privește acest subiect, urmând ca FTC să analizeze în detaliu fenomenul. În cazul în care găsește un impact negativ asupra publicului, ar putea fi introduse norme destul de drastice care ar putea afecta modul jocurile sunt făcute. Nu toate, desigur, doar cele care folosesc loot boxes într-un mod ce incurajează cheltuirea de bani reali. Așa că Overwatch nu prea se pune, dar poza cu acea cutie era la îndemână și destul de reprezentativă pentru concept.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button