Știri ITTECH

SUA consideră o amendă babană pentru Facebook

N-a fost un an grozav pentru reputația celor de la Facebook. Pe parcursul lui 2018 pare de parcă toată lumea a început să își dea seama exact cât de multe năzbâtii poate face rețeaua socială cu datele utilizatorilor.

Ca urmare, au tot început să fie luate măsuri pentru a mai tempera din apucăturile mai neplăcute ale companiei. Iar cea mai recentă instituție guvernamentală care intenționează să facă asta pare a fi Comisia Federală de Comerț a SUA. Conform informațiilor obținute de Washington Post, comisia a discutat deja posibilitatea de a trânti o amendă considerabilă în brațele celor de la Facebook, deoarece a încălcat normele legale de protecție a datelor utilizatorilor.

Suma exactă nu a fost dezvăluită, fiind menționat doar că va fi mai mare decât cea primită de Google cu șapte ani în urmă. Este de așteptat să fie mai mare, din moment ce atunci Google a primit doar 22.5 milioane de dolari, ceva ce în acest moment este considerat doar o picătură într-o piscină, comparat cu venitul pe care îl poate genera o companie precum Facebook.

Detalii mai multe despre amendă și toate cele vor fi disponibile abia după ce Comisia Federală de Comerț își reîncepe activitatea, în acest moment fiind închisă din cauza suspendării operațiunii instituțiilor guvernului Federal.

[Washington Post]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button